Защо е добра идея да започнете да слагате чесън под възглавницата си всяка вечер

Защо е добра идея да започнете да слагате чесън под възглавницата си всяка вечер

Чесънът може да удължи живота ви, но това не е единствената му полза. Той притежава невероятни суперсили, като борба с раковите клетки, детоксикация на тялото ви и дори намаляване на телесните мазнини. След като разберете колко полезно е това растение-чудо за нашите тела, вероятно ще се научите да игнорирате неговия остър аромат. Може дори да искате да поставите скилидка чесън под възглавницата си, след като откриете всички прекрасни тайни, които той крие:

Може да ви помогне да се отървете от запушения нос

Бедният ви нос ще намери облекчение в аромата на чесъна. Това е главно защото съдържа мощен антибиотик, наречен алицин, който бавно се изпарява от чесъна и се бори с микроби и инфекции. Чесънът помага за изчистването на вашите дихателни пътища, като разтваря слузта. Процесът е постепенен, но си заслужава. След известно време ще се отървете от запушването на носа и ще можете да дишате лесно.

Може да засили имунната ви система

Чесънът има способността да унищожава всякакви лоши бактерии, тъй като притежава невероятно мощни антибактериални свойства. Алицинът блокира 2 групи ферменти, които позволяват на бактериите да просперират в човешкото тяло. Ако поставянето на чесън под възглавницата ви стане редовна практика, вероятно ще забележите, че се чувствате по-будни сутрин и колко рядко се разболявате.

Може да отблъсне насекомите

Ако някога сте се страхували някоя буболечка да не влезе в устата ви, докато спите, или някога сте се събуждали от множество ухапвания от комари, това определено ви е нужно. Чесънът е токсичен за насекомите, особено комари, и те са наясно с това. Ето защо тези малки същества стоят далеч от миризмата на чесън.

Може да ви помогне да спите по-добре

Чесънът е богат на витамин В1, за който е известно, че помага в борбата с неспокойния сън. Освен това в чесъна има и много витамин В6, който повишава значително секрецията на мелатонин. Това прекрасно растение има положително въздействие върху нервната ви система и в крайна сметка може да ви успокои и да отпусне ума ви. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

19 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay