Какво ще се случи с тялото ви, ако спрете да консумирате мазнини

Какво ще се случи с тялото ви, ако спрете да консумирате мазнини

Когато започваме диета, често първото нещо, което искаме да премахнем, са мазнините. Макар да е вярно, че лошите мазнини могат да ви накарат да наддавате на тегло, има и здравословна мазнина, която е от съществено значение за тялото ви. Изключването на мазнините напълно може да повлияе на физическото и психическото ви здраве и може да саботира усилията ви за постигане на мечтаното тяло.

Ние вярваме, че диетата трябва да бъде разнообразна и ще ви споделим защо отказването от мазнините може да бъде по-вредно, отколкото полезно. 

1. Може да бъдете по-гладни от обикновено

Когато намалите мазнините, може да забележите, че не сте толкова сити след хранене. Мазнините са основно хранително вещество, от което се нуждаем в нашата диета, но разбира се в умерени количества. И ако не консумирате достатъчно от определен микроелемент, вероятно е в крайна сметка да потърсите калории другаде.

2. Паметта ви може да се влоши 

Ако премахнете мазнините напълно, може да забележите, че не сте толкова внимателни, както обикновено. Добрите мазнини подобряват здравето на мозъка и е доказано, че средиземноморската диета, която включва здравословни мазнини като зехтин, ядки и риба, може да помогне за подобряване на паметта ви. Консумирането на достатъчно добри мазнини също е свързано с по-нисък риск от деменция.

3. Може да изложите на риск сърцето си

Има някои ползи за сърцето ви, ако приемате здравословни мазнини. Средиземноморската диета, богата на добри мазнини, може да намали риска от инфаркт. Хората, които ядат повече от половин супена лъжица зехтин всеки ден, имат 15% по-малък шанс да имат някакъв вид сърдечно заболяване, според проучване.

4. Може да напълнеете

Когато следвате диета с ниско съдържание на мазнини, пречите на тялото си да изгаря мазнини. Някои здравословни мазнини, като мазнините в бадемите, могат да подобрят метаболизма ви, според проучване.

5. Играждането на мускули ще бъде по-трудно 

Яденето на добри мазнини и редовното спортуване може да ви помогне да изградите мускули. Мазнините също могат да увеличат концентрацията на протеин в тялото ви, което от своя страна ще помогне на тялото ви да се възстанови по-бързо след интензивна тренировка.

6. Имунната ви система може да отслабне 

Мастните киселини са от съществено значение за имунната система. Освен това много витамини се усвояват по-добре, когато се консумират с мазнини. Ако елиминирате добрите мазнини от диетата си, може да попречите на организма си да си набавя достатъчно витамини.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

2 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay