Можете ли да качите тегло от кардио?

Можете ли да качите тегло от кардио?

Когато искате да свалите килограми и планирате как да отслабнете, вероятно първото нещо, което се появява в съзнанието ви е кардио тренировката. Кардиото помага за изгаряне на мазнини и в резултат на това - загуба на тегло, но истината е, че може и да се случи точно обратното.

Ако тренирате с целта да отслабвате, а вместо това качвате килограми, има обяснение.

Защо качвате килограми от кардио?

Ако тренирате прекалено много, тоест правите прекомерно количество кардио, вие оказвате прекалено голямо напрежение върху тялото си, това предизвиква стрес реакция. Този стрес може да доведе до качване на килограми. Ако тренирате всеки ден, без да правите почивка, може да навредите повече на тялото си, отколкото да му помогнете.

Ако се натоварвате повече от нужното, има някои сигнали, които тялото ви дава. Ако имате нарушения в съня, смущения в енергийните нива, намаляване на производителността и постоянно се разболявате, може би прекалявате с тренировките.

Когато тялото ви е под стрес, то задържа мазнини. Този процес е нещо като "спасителен план" на тялото. То задържа мазнини, за да пести енергия и да се "запасява" за евентуални бъдещи моменти на такъв стрес. 

Как да предотвратите прекаленото натоварване?

Няма нищо лошо в тренирането, но трябва да имате тренировъчен режим и да го правите разумно. Важно е да тренирате усилено, но да го правите интелигентно. Изключително важно е да давате необходимото време на тялото си да се възстановява. Ако не се чувствате добре след тренировка, най-доброто нещо, което можете да направите, е да си починете и да помогнете на тялото да се възстанови.

Можете да използвате масажи, различни добавки или просто да имате един ден, в който не правите нищо. Организмът ви трябва да се възстанови, без значение кой метод изберете.

Най-добрата диета за отслабване

Ако искате да отслабнете, тренировките не са единствената част от този процес. Много е важно как се храните. За да постигате резултатите, които искате, трябва да се храните с чиста, хранителна храна. Няма универсална най-добра диета за отслабване. Специалистите казват, че най-добрата диета е тази, която сте склонни да спазвате дългосрочно. Тоест така популярните 7-дневни, 10-дневни диети не са подходящи. Просто трябва да изберете режим на хранене, който ви кара да се чувствате добре и можете да си представите, че ще се храните така през целия си живот.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay