Не харесваш пухкавото момиче в огледалото? Значи е време да направиш нещо по въпроса

Прочети, мотивирай се и действай

Поглеждайки се в огледалото, се питаш "Това наистина ли съм аз?" и се чудиш какво толкова ти се е случило, за да носиш три пъти по-голям размер от преди. Причините могат да бъдат най-различни, но важното е, че резултатите са налице и е крайно време да предприемеш някакви мерки.

Може би си запозната с най-важното условие - да изразходваш повече калории, отколкото приемаш. На думи е лесно, нали? Ако в действителност обаче ти се вижда като мисията невъзможна, се опитай да промениш изцяло нагласата си. Концентрирай се повече върху крайния резултат и основните мотиви за постигането му. По този начин ще бъдеш непоклатима и твърдо устремена към успеха. Ето трите най-значими правила, които трябва да се превърнат в незименна част от живота ти:

 

Изчисли своя индекс на телесната маса или така нареченото BMI (body mass index). Чрез него ще разбереш дали сегашните ти килограми са в здравословни граници спрямо ръста ти. За целта раздели теглото си на височината в метри на квадрат.

Пример: Жена тежаща 60кг и висока 1,70м

BMI : 60 / 1,70 2 = 20,76

При мъжете за нормално стойности се смятат тези между 20 и 25, а при жените от 19 до 24. Ако надвишаш тези цифри има опасност да попадаш в графата за наднормено тегло, а над 30 говори за затлъстяване. Това води със себе си и здравословни проблеми като диабет, сърдечни болести, висок холестерол и още куп други тревожни неща.

 

Храни се здравословно – наистина!

За да се отървеш от килограмите, както вече споменахме, трябва да поемаш по-малко калории. Точно за това, високо въглехидратните храни трябва да се избягват, освен ако не извършваш активна физическа дейснот цял ден. Не трябва да намалиш драстично дневния си прием на храна. Просто се научи как да си съставяш здравословна балансирана диета – храни с високо съдържание на витамини и минерали, бедни на мазнини и холестерол, и умерени калории. Хапвай по минимум 5 плода на ден, много зеленчуци, пълнозърнести храни и обезмаслени млечни продукти.

Приеми тези нови навици като нов начин на живот. Начин, който е най-подходящият и правилен за теб. Той ще те преобрази и доведе до бленуваното тегло.

 

 

Движи се... постоянно.

Сигурни сме, че това и ти си го знаеш. Никой не е отслабнал, лежейки на дивана и щракайки с пръсти, така че и ти не се надявай на такова чудо. Защо не изпробваш различни видове спорт и не си харесаш някой, който ще посещаваш с удоволствие? Ще забележиш колко по-енергична и жива ще се чувстваш, когато изпълняваш нещо със страст, било то латино танци или кънки на лед. Важното е да има действие.

 

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay