Ако все още не сте запознати със свойствата на черупките от яйце, трябва да знаете едно - не ги изхвърляйте. Яйчните черупки имат уникални полезни лечебни свойства. Съветваме ви следващия път, когато приготвяте ястие с яйца, да оставите черупките настрана, защото по-късно те ще ви влязат в употреба за друга рецепта.
Човешки кости и зъби са много близки до състава на черупката на яйцето. Едно от предимствата на яйчните черупки е калцият, съдържащ се в черупката - около 93%.
Всекидневната им употреба ще подобри в пъти проблемите ви с щитовидната жлеза, стомашните неразположения като язва и гастрит, освен това ще ви предпазят успешно от остеопороза, ще пречистят кръвта ви и като цяло ще укрепят имунитета на организма.
Още любопитни факти за ползите от яйчените черупки вижте във fitwell.bg!
2 | 1 |