От плодовете, до секса - полезни съвети за справяне с пролетната умора

Как да хакнем собственото си тяло и да се преборим с широко разпространеното състояние през пролетта

От плодовете, до секса - полезни съвети за справяне с пролетната умора

През пролетта по традиция организмът се чувства изтощен и има нужда от време да се справи с променените климатични условия. При някои хора се наблюдава постоянна отпадналост, безсъние, главоболие и липса на апетит. Всичко това са признаци на пролетната умора - едно съвсем естествено състояние, което обаче може много да повлияе на ежедневието ни и да попречи на способностите ни за работа или учене.

"Въпреки че пролетната умора е напълно нормално състояние, това не значи, че тя не може да бъде преодоляна. Днес човечеството познава множество методи за справяне с нея, някои от които по-популярни, а други - малко известни” - споделя Венцеслав Михов, специалист по здравословни храни и хранителни добавки, както и в цялостното обслужване на тема красота и здраве. Екипът му е подбрал някои от най-ефективните методи за справяне с пролетната умора:

Движение на открито

Намалената физическа активност през зимата, както и липсата на слънчева светлина и достатъчно витамини в храната, са сред основните причини за пролетната умора. Ето защо специалистите на водещия онлайн магазин за хранителни добавки съветват да се правят повече разходки на открито, които в комбинация с пролетното слънце ще увеличат производството на витамин D. Това от своя страна ще подсили имунната система и ще допринесе за преодоляването на чувството за отпадналост, умора и раздразнителност.

Спете достатъчно

Сънят е друг успешен метод за справяне с пролетната умора, който е важен както за физическото, така и за психичното състояние на организма. Когато се наспива добре, човек дава възможност на множество регенеративни и хормонални процеси в тялото да функционират правилно.

Забавлявайте се

Зареждането с нови развлечения и забавления е нестандартен, но ефективен начин за справяне с пролетната умора. Това може да се постигне чрез четене на интересна книга в парка, рисуване, учене на нови езици, танцуване или практикуване на любимия спорт. Някои експерти дори съветват да се прави повече секс, който освен, че действа тонизиращо, намалява напрежението и набавя достатъчно количество от хормона на щастието.

Хранете се здравословно

Пресните плодове и зеленчуци са идеална храна за пролетния сезон. Освен, че са наситени с витамини, те са изпитани антидепресанти и ще подпомогнат борбата с лошото настроение и пролетната умора. Важно е също дневното меню да бъде балансирано от гледна точка на белтъчини, въглехидрати и здравословни мазнини.

Прибавете и хранителни добавки

Приемането на подходящи хранителни добавки като женшен и пчелно млечице е друг начин да подсигурим на организма си необходимите му вещества и витамини. Те не само ще подобрят тонуса ни, но и ще подсилят съпротивителните сили на организма.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay