Тренировката на Кандис Суанепул: Фигура като на балерина (ВИДЕО)

Серия от три упражнения, които извайват цялото тяло

Тренировката на Кандис Суанепул: Фигура като на балерина (ВИДЕО)

Време е за седмичната доза "ангелски” упражнения, част от инициативата на моделите на Victoria’s Secret - Train like an angel. Днес Кандис Суанепул демонстрира как извайва дългите си и стройни крака на балерина.

Трите упражнения, от които е съставена тренировката на южноафриканския супермодел, могат да бъдат определени като "упражнения за балерини”. Това обаче изобщо не означава, че само дамите, които знаят как да танцуват с балеринки, могат да се справят с тях.

Движенията са леки, плавни и лесни - така че всяка жена може да ги прави дори в домашни условия. Те натоварват не само краката, но също така дупето, а и цялото тяло. При изпълнението им е много важна правилната стойка.

Треньор на Кандис е балерината Мери Хелън Бауърс, която помага на не една известна личност да поддържа форма - тя подготвя Натали Портман за ролята й на опитна балерина във филма "Черният лебед”.

За упражненията е необходима специалната дървена дъска, на която балерините и танцьори от различни стилове загряват преди тренировка. Но можете да използвате и друга повърхност, която на височина стига приблизително до кръста ви.

За целта добра работа върши парапетът на стълбите - трябва да правите упражненията на равна земя, а не върху стъпалата. Но може да използвате дори дивана - важното е да има къде да поставите ръката си за опора.

Всяко упражнение се състои от клякания. Важно е да знаете, че колкото по-ниско клякате, толкова по-голямо е напрежението в краката. Което пък ги прави по-стегнати и оформени.

Мери Хелън Бауърс препоръчва да се правят по две серии от всяко упражнение три или четири дни в седмицата. А движението, от което е съставено самото упражнение, се повтаря по осем пъти.

Ето и видеото:


Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay