Здравословен пилешки касерол

Здравословен пилешки касерол

Ще ви предложим рецепта за богат касерол, който съчетава много от любимите ни вкусове. 

Необходими продукти:

2 чаши ориз, сварен

2 с. л. зехтин

1/2 глава лук, нарязан

2 средно големи сладки картофа, нарязани на малки кубчета

400 гр. брюкселско зеле

1 ч.л. суха мащерка

1/2 ч. л. червен пипер

сол

черен пипер

1/4 ч. пилешки бульон

600- 700 гр. обезкостено пилешко месо

1/2 ч. сушени боровинки

1/2 ч. нарязани бадеми

Здравословен пилешки касерол

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 250 градуса и намажете с мазнина касерола. 

Първо, пригответе пилето. Загрейте 1 с. л. зехтин в голям тиган. Подправете месото със сол и черен пипер. Сложете месото в тигана и го запържете по 7-8 минути от всяка страна. Извадете го от тигана и оставете да изстине. Когато изстине, нарежете местото на парченца. 

Загрейте останалия зехтин в тигана. Добавете лука, сладките картофи и брюкселското зеле. Подправете с мащерка, червен пипер, сол и черен пипер. Задушете зеленчуците около 5 минути. Добавете пилешкия бульон и оставете на котлона още 5-10 минути. 

Изсипете месото, ориза, боровинките и сместа от тигана в касерила и разбъркайте. Поръсете с бадемите и печете около 20 минути. 

Оставете да изстине за около 5 минути и сервирайте. 

Добър апетит! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay