Знаци, че приятелите ви са фалшиви

Знаци, че приятелите ви са фалшиви

Животът може да бъде вълнуващо пътуване, ако имаме верни приятели. Те са благословия. Без значение каква е ситуацията, те могат да я направят по-добра. Всички имаме различни групи приятели, някои наричаме най-добри приятели, други се определят като приятели, от които винаги търсим съвет, а някои са просто приятели, с които се разделяме по време на пътуването. 

Има обаче един тип приятели, от които трябва да стоим далеч, фалшивите приятели. Този тип приятели ще бъдат до вас, докато имат полза. Най-добре е да стоите настрана от такива хора на всяка цена. Ето няколко знаци, по които да разпознаете, че приятелите ви са фалшиви.

Обаждат се с цел

Те ще ви звънят, когато искат нещо от нас. Например – да гледате домашния им любимец или да им заемете малка сума пари. Това обаждане може да е първото им от месеци насам. И те най-вероятно няма да оценят вашата помощ, ако решите да им помогнете. И така, ще се обадят отново, когато имат нужда от вас.

Те не ви уважават

Техните фини закачки, закачливи коментари и дори подигравки ви карат да се чувствате неудобно. Понякога е забавно да се закачате, но не винаги. Поведението им може да има няколко причини, но така или иначе не трябва да сте близо до подобни хора.

Ще се възползват ли от съвета ви?

Понякога срещаме човек, който само се обажда, за да ни разкаже за тъжните си преживявания. Тези приятели непрекъснато ще искат съвета ви и ще правят обратното, а цикълът ще продължава отново и отново.

Искат да знаят "всичко"

Някои хора ще се сприятеляват с вас, само за да клюкарстват за вас. Те искат да научат нови пикантерии за нечий живот, това може да е вашият ​​или на някой, когото познавате. Те непрекъснато ще ви притискат да им разказвате всяка подробност от живота си.

Не се извиняват

Те ще изпаднат в истерия или дори ще направят цяла драма, само защото сте ги упрекнали за тяхното обидно поведение. Истинските приятели познават вас и вашето слабо място, обаче фалшивите приятели могат умишлено да се насочат към него и с това да ви уязвят. Те дори могат да спрат да говорят с вас, за да се почувствате виновни за грешката, която те са допуснали.

Не са до вас, когато имате нужда

Винаги, когато имате нужда от помощ за малък ремонт или нещо по-дребно, телефонът им винаги е изключен. Никога не можете да се свържете с тях, когато се нуждаете от помощта им.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay