Изкуствен интелект ще ни среща с починали до края на годината?

Изкуствен интелект ще ни среща с починали до края на годината?
Pexels

Искало ли ви се е някога да се свържете отново с починал приятел или роднина? Ако да, сега  това вече става възможно с помощта на вашия компютър , съобщи "Ню Йорк пост".

Д-р Пратик Десаи, компютърен учен от Силициевата долина, заяви, че  "съзнанието" на човек може да бъде качено на компютър до края на тази година.

" Започнете редовно да записвате родителите си, възрастните хора и близките си ", пише Десаи в тема в Twitter, която оттогава е  събрала 11,3 милиона гледания и хиляди отговори.

" С достатъчно данни от записите , нови модели за синтез на глас и видео,  има 100% шанс те да живеят с вас завинаги , след като напуснат физическото тяло", продължава Десаи.  "Това би трябвало да е възможно дори до края на годината."

Ако желаете да пресъздадете образа на ваш близък, ще трябва да запазите видеоклипове, гласови записи, документите и снимките на този човек на компютъра си. След като ги качите,  всички материали ще бъдат събрани и качени в система с изкуствен интелект,  която ще научи за този човек колкото може повече.

Всъщност компанията "Somnium Space"  предоставя вече режим "вечен живот",  базиран на ИИ.

"Буквално, ако умра - и имам събрани тези данни - хората могат да дойдат или децата ми, могат да влязат и да проведат разговор с моя аватар, с моите движения, с моя глас", казва основателят и главен изпълнителен директор Артур Сичов пред Vice. " Ще се срещнете с човека. И може би през първите 10 минути, докато говорите с този човек, няма да знаете, че това всъщност е изкуствен интелект. Това е целта."

Компания, наречена "Deepbrain", е разработила програма, която позволява на потребителите да се "разхождат из мемориална зала, посветена на починал близък човек", и да взаимодействат с починалия човек "чрез действителен разговор".

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay