Ei Bo: "Вървете по своя път, стъпките да бъдат ваши! Никой вместо вас няма да ви направи живота интересен."

Ei Bo: "Вървете по своя път, стъпките да бъдат ваши! Никой вместо вас няма да ви направи живота интересен."

Хуморът и забавлението са неизменна част от живота ни. Без тях светът би бил сив и безинтересен. Днес ще ви срещнем с тиктокъра Ei Bo, който всекидневно ни разсмива чрез своите забавни скечове в онлайн платформата. От раждането на идеите, интересните образи и отношението към известността до трудностите, тайните на успеха и големите мечти, Борислав отговори искрено на всички наши въпроси.

Продължавайте да четете, за да се пренесете в света на този страхотен млад артист!

Привет, Борислав! Благодарим ти, че прие поканата ни за интервю!

Аз благодаря за проявения ентусиазъм и за отделеното внимание!

Към момента се радваш на близо 100 хил. последователи в TikTok. Как реши да започнеш да правиш подобни хумористични видеа?

Създаването на видео съдържание е дейност, която откровено ми допада. Един от начините да обличам идеите си, да ги задвижвам и да вървя към тяхната реализация. Много често видеото се оказва подходящ инструмент за хрумките ми. А със сигурност не се отказвам, не забравям и не оставям лесно проект, който ми се иска да осъществя. 

Хуморът за мен е средство за поглед в ежедневието, верен другар, нещо като оазис насред пустиня. 

Публикувах редовно в YouTube и в даден момент открих, че TikTok в съвместим за концепциите ми в краткия формат. 

Какви бяха първоначалните ти очаквания? Допускал ли си, че ще постигнеш такъв голям успех?

Не бързам да се засипвам с очаквания. Гледам да им открия баланса, за да не допускам повод за разочарования или неудовлетвореност. По-скоро планирам и действам. А междувременно наблюдавам пътя си от птичи поглед. Разбира се, влагам и доста вяра, без нея всяка инициативност е обречена. 

Не се наемам да давам оценка за успех, особено щом се касае до мен самия. Смятам, че всеки вижда успеха през своите очила и го разбира по различен начин. Пък и той е съвкупност от отдаденост, постоянство, резултат на положени и натрупани усилия и оставяне на следи. Предпочитам да се фокусирам върху всеки от тези подраздели. А дали съм допускал - по-скоро ще кажа, че съм вярвал.

Ei Bo: "Вървете по своя път, стъпките да бъдат ваши! Никой вместо вас няма да ви направи живота интересен."

Кога разбра, че си станал известен?

И по този въпрос се въздържам от оценка. Тема, върху която избягвам да разсъждавам. Известността е една от най-непостоянните величини и не е желателно да се гледа на нея като цел. Дълго време съм се учил да прогонвам суетата в чистата ѝ форма. Не се възприемам по-особено или различно. За мен е важно да се занимавам с любимите си дейности, да не изпускам възможности, да запазвам скорост и да не се отпускам. Да вървя по своя график, по своя часовник. А когато създаденото от мен достигне, трогне, замисли, развълнува - тогава откривам смисъл и съм истински щастлив. 

Какво ти дава TikTok и какво ти взема? Коя е любимата ти част от създаването на съдържание?

Не бих казал, че ми взима, каквото и да било. Да, определено време и енергия, но е съвсем разбираемо и логично. И нямам против, тъй като е любима дейност. 

Дава ми възможност за социализиране, за комуникация, която се радвам, че съществува. Предоставя зелена светлина за моите си "мини продукции”, както обичам да ги наричам. 

Твоята среда в социалните мрежи е такава, каквато си я изградиш. И не само за TikTok, за всяка платформа е необходимо да се отделят положителните аспекти на употреба. 

Обожавам всеки етап от създаването на съдържание - вълнува ме целия процес. И съм доволен, когато успявам да изпълня всичко сам. Измислянето и конструирането на идеята, организацията на времето, писането на сценария, изготвянето на концепция, заснемането, работата пред камера, обработката, публикуването,  разпространението, обратната връзка. Всички тези стъпки са от значение. 

Колко време ти отнема заснемането и обработката на едно видео?

Различно. При някои видеа около 10-15 минути, при други по-мащабни - може и до час и половина да се стигне. Зависи от подготовката, от необходимото техническо време, от сценария.

Ei Bo: "Вървете по своя път, стъпките да бъдат ваши! Никой вместо вас няма да ви направи живота интересен."

Каква е тайната на успеха в социалните мрежи, според теб?

Да знаеш какво целиш, какво искаш да кажеш и изразиш, какво съобщение да поднесеш. Също защо си там, кое ти е важно, как да присъстваш. Ако пребиваването ти има тежест и стойност, ще е успешно и ще остави отпечатък. 

Срещаш ли много негативизъм и хейт? Как се справяш с тях?

За мое щастие почти отсъстват. Може би защото се стремя да изградя място на разбирателство, усмивки, широкоскроеност, взаимна подкрепа, чувство за свобода и значимост. Ако се появи отрицателно отношение, няма силата да остане и да вирее. Както споменах по-горе, от теб зависи каква среда ще изградиш. Аз не говоря на един език с негативизма и хейта - за мен те са ниско проявление, не са ми нужни, не са градивни. Токсични са и са лош избор. Почукат ли на вратата, не отварям. 

Във видеата ти се превъплъщаваш в редица образи - от критичната майка до лелки на банкет и какво ли още не. Как се раждат идеите за всеки от тях?

Да, интересно ми е да създавам образи и сюжетни линии. Така установявам свои собствени посоки. Нещо мое. Нещо като индивидуален бранд. 

Идеите се появяват по най-разнообразни начини - от собствени асоциации, наблюдения, разговори с приятели, ситуации, които познавам и съм се убедил, че са общовалидни. Художествени измислици също. Понякога ме връхлита вдъхновение в автобуса, докато вървя пеша, докато говоря по телефона. Не пропускам да си запиша бележка. 

До каква степен образите и скечовете от канала ти отговарят на реални събития и случки от твоя живот?

До известна степен отговарят. Сам си измислям съдържанието, но често се вдъхновявам от познати случки и от актуални теми в обществото. Определени скечове са илюстриране едно към едно от живота, както ги виждам. Комичният елемент е възможно да излезе, но да не е умишлено търсен. Иска ми се видеата да събуждат размисъл, да показват как изглеждат отстрани шаблонни ситуации, да пораждат дори реакция или равносметка. И разбира се - да забавляват и прогонват сивотата. Подхващам тематики, които съществуват от десетилетия, всеки знае за тях, но някак не се говори или не се показват.   

А кой е твоят любим образ?

При своите собствени в никакъв случай не правя класация. На всеки съм му отредил място. Образите са като якета, които обличам. И които обичам. 

Имам и доста любими чужди профили.

Ei Bo: "Вървете по своя път, стъпките да бъдат ваши! Никой вместо вас няма да ви направи живота интересен."

Кой е образът, който винаги ти се е искало да изиграеш, но досега не си се осмелявал?

Не си поставям стопери. Поискам ли да изиграя, видя ли смисъл, заемам се и правя крачки в посоката. 

Такъв съм в актьорската професия. Когато някоя роля е предизвикателство, това ме амбицира, осмелявам се, не се спирам. 

Кои са най-големите трудности при създаването на видеата?

Когато трябва да решиш кое да остане и кое е излишно. Да уцелиш баланса също хич не е лесно. 

А какво никога не би показал в социалните мрежи?

Съдържание, което би могло да засегне, обиди, накърни, осмее несправедливо. Вратите са затворени и за хейт контент и такъв, който може да тласне в нездравословна посока.

Какво е всекидневието на Ei Bo? Какъв си извън социалните мрежи?

Забързано, динамично, вълнуващо. Всекидневие на високи обороти. Програмата ми е една вихрушка (тук има място за широка изцъклена усмивка със зъби). 

Бягам от рутина, търся адреналин. Нямам еднакви дни. Всеки е сам за себе си и така ми се иска да бъде. Това е моята превенция срещу скуката и липсата на цвят. 

Обичам да се смея, да чета книги (книгоман съм), да водя любопитни и дълбоки разговори, да танцувам. Неподправен оптимист съм. Ако не съм усмихнат, значи съм замислен или концентриран. 

Освен в мрежата, сме те виждали и по телевизията. Допада ли ти участието в подобни продукции?

Иска ли питане! Тъй като се занимавам с актьорство и журналистика, телевизията и киното са силно важни за мен. Вярвам, че са ми в кръвта. Иска ми се да е така. 

Бил съм водещ в музикална телевизия и това е любим период от пътя ми.

А виждаш ли се скоро и на голям екран?

Устремил съм се натам. Така че, дано ме видите! 

Би ли изиграл роли, които са различни от комедийни?

Абсолютно. То вече се е случвало, тъй като на сцена и пред камера съм имал не само комедийни роли. Една от най-високите ми цели е да се изградя и установя като подготвен мултижанров актьор.

Ei Bo: "Вървете по своя път, стъпките да бъдат ваши! Никой вместо вас няма да ви направи живота интересен."

Замислял ли си се да участваш в стенд ъп комедия?

Да. Имал съм досега два дребни опита, но ми трябва работа в тази посока. 

Преди две години ти взе участие в "Най-недомисленото шоу” на Любо Жечев. Как се реши да се включиш и как ти се отрази участието ти там?

Определено едно от най-големите ми приключения през онази година. Пазя много любими спомени. Исках да се предизвикам и да изляза от зоната си на комфорт. Имах натоварен работен период точно преди шоуто и беше добре дошло да сменя рязко вълната. Искаше ми се и да стартирам приятелства от там. Получи се! 

Кои са личностите, от които черпиш вдъхновение в живота?

Много са. Наистина са много. Няма как да ги изброя поименно. Хора, които познавам лично. Но и такива, с които не съм се срещал, но съм разбрал за техния път и са подействали като вдъхновители. Хора на изкуството, на спорта, такива, които са променили нечий живот или са подействали на глобалната ни общност. 

Как би описал самия себе си с няколко думи?

Обичащ живота. 

На какви места можем да видим Бо най-често?

Със сигурност в театъра, близо до сцената. Определено се чувствам като у дома си. Тук любезно ще вмъкна - предстоят ми представления, ще се радвам да ви видя в публиката! 

На пейка, преглеждайки графика си или четейки книга или пиеса. 

В градския транспорт. 

Пред топлата витрина в някой магазин. 

Пред импровизирания ми сет за снимане.

Ei Bo: "Вървете по своя път, стъпките да бъдат ваши! Никой вместо вас няма да ви направи живота интересен."

И като за финал да завършим с нещо готино. Какво послание би отправил към нашите читатели и какво би им пожелал?

Разчитам на послания. Харесвам добрите пожелания. 

Четете! Като едни истински читатели. Който е чел, със сигурност не е постъпил глупаво. 

Позволете си да обичате истински. Старайте се да правите добро. Вървете по своя път, стъпките да бъдат ваши! Полагайте грижа и усилия, не чакайте наготово. Не мрънкайте. Никой вместо вас няма да ви направи живота интересен. 

И помнете - понякога две думи и една усмивка са способни да помогнат. Да променят.

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay