За тенденциите през лятото и грешките при грижата за косата с фризьора Александър Филипов

За тенденциите през лятото и грешките при грижата за косата с фризьора Александър Филипов

Някои жени казват, че ако трябва да бъдат с неподходящата прическа, то по-добре да нямат коса изобщо! Не можем да отречем, че за нас jenite косата е религия! Стилът на прическата е ключов и често имаме нужда от професионално мнение. При нас бе фризьорът Александър Филипов, който има повече от 20-годишен опит във фризьорството зад гърба си. Той демонстрира пред нас една от водещите тенденции в косата това лято и ни даде безценни съвети за това как да поддържаме гривата си в перфектен вид!

Здравей, Александър! Благодарим ти, че прие нашата покана.

Какви са тенденциите това лято?

Това лято бягаме от силно дефинираните къдрици и прецизно изправената коса. В момента актуално е това да изглеждаме много естествено, докосвайки се до натуралната красота на жената.

Как да стилизираме късата коса, така че да изглежда естествено?

Използвайки правилните продукти можем да загладим естествено косата, за да придобие мокър ефект, който е модерен в момента.

А този мокър ефект ще издържи ли на влагата, която е неизбежна на морето?

Много важно е покритието на пресата, която използваме. Аз работя с уред с турмалинови плочи, които предпазват външния слой на косата. Инфрачервената функция повдига температурата и изпича косъма добре, атака че прическата да се задържи дълго, независимо от условията.

Как да се грижим правилно за косата си през летните месеци?

Съветвам моите клиенти да използват олио от смокиня с UV защита. То се нанася преди плаж и се повтаря през 2-3 часа. Не утежнява косата и я предпазва от вредните лъчи на слънцето Използват се също и течни кристали, които дават пълна гаранция, че ще предпазят косата. През лятото можете да увивате косите си с кърпи или да използвате шапки.

Как влияят летните условия на боядисаната коса?

Много бързо свалят цвета, защото солената вода е голям враг на косата и я изсушава прекомерно. След като се приберем от плажа е важно да използваме маска и балсам след всяко измиване, докато сме на морето.

Правилно ли е да използваме маска и балсам заедно?

Според мен е напълно неправилно да се използват двата продукта заедно. Или само маска, или само балсам - колкото и суха да е косата употребата на двете неща едновременно е напълно безсмислено, защото утежняват косата и могат да доведат до омазняване. А лек за мазната коса все още няма.

Какво мислиш за домашно приготвените маски и как да ги използваме?

Напълно подкрепям употребата на подобни маски, но за съжаление приготвянето им отнема много време. Все пак би било добре, ако поне един път в месеца намираме възможност и време да поставим домашна маска на косата си. Можете да заложите на продукти, богати на витамини и такива с омазняващ ефект - дори майонеза или яйца. Зехтинът например е подходящ за силно увредена коса. А бадемовото олио е достъпно и в аптеките, а с него можем да хидратираме много добре.

Ако искате да разберете какви причекси ни направи Александър и какви фризьорски гафове коментирахме, то можете да видите нашето ново видео!

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay