Какво представлява корейското “Нунчи” и какъв е животът в Южна Корея с влогърките от канала Nelly in Korea

Какво представлява корейското “Нунчи” и какъв е животът в Южна Корея с влогърките от канала Nelly in Korea

Спомняме си как преди година и половина получихме съобщение в Instagram от Ели, която ни предложи да последваме канала на майка ѝ Нели, с която заедно живеят в Южна Корея от 14 години. На един дъх изгледахме всички видеа, които бяха публикувани до онзи момент и оттогава досега всяка седмица с нетърпение очакваме всеки следващ клип. Прииска ни се да си поговорим с двете дами, за да ни разкажат от първо лице за живота в далечната държава, за хората там, за любимите си ястия и най-големите си впечатления.

Кои са Нели и Ели и какво ни споделиха можете да разберете в интервюто!

Здравейте, Нели и Ели. С интерес следим вашето съдържание от самото начало и сме изключително заинтригувани да разберем какъв е животът в Южна Корея. Благодарим ви, че се съгласихте да отговорите на няколко наши въпроса и благодарение на вас да запознаем нашите читатели с източната държава отблизо.

Кои са всъщност Нели и Ели? Каква символика стои зад името на канали ви в YouTube?

Това са галените ни имена. Аз се казвам Даниела и майка ми още от детството ми ме е наричала Нели. А дъщеря ми е Камелия, на която винаги сме казвали Ели. Отначало бяхме кръстили канала си точно на нашите две имена, но след това оставихме името Нели (Nelly), защото в него са съчетани и Нели, и Ели. А пък и целта ни беше да е по-кратко и по-лесно за възприемане.

В канала си споделяте, че живеете в Южна Корея повече от 14 години. Кога и къде започна вашата история с тази държава?

Нашата история е много интересна, но е и много дълга. Имаме видео по темата в нашия канал, като в него ще намерите всичко, свързано с нашето идване в Южна Корея.

 

 

Какво почувствахте, когато стъпихте за първи път на корейска земя? Какво ви направи най-голямо впечатление?

Нели: Нашето първо посещение на Южна Корея беше по покана на телевизия Arirang да изсвирим един солов концерт заедно с Ели. Тогава ние усетихме гостоприемството, топлината и любезността. Силно впечатление, разбира се ни направи и напредналостта на страната в икономически и всякакъв друг начин.

Ели: Тогава ми направи впечатление, че навсякъде по сградите има много големи екрани и изобщо високите технологии, които се употребяват тук.

Но най-силно впечатление ни направи любезността на азиатците, която е и част от тяхната култура.

Труден ли е корейският език? Колко време ви отне, за да започнете да го използвате свободно?

Нели: Заедно се Ели сме се занимавали под формата на хоби, още около година и половина преди заминаването ни, да учим корейски език и имахме някакви основни познания. Когато дойдохме в Корея продължихме да го учим и разбира се в процеса на живот и употребата на езика - това е едно безкрайно учене. Някъде около две години отнема, за да може все пак човек да се ориентира в основните правила.

Ели: На мен лично ми отне две години, за да мога да кажа това, което искам на хората в обикновения живот без пречки. 

Нели: Това, което най-много помага за научаването на езика  е да го употребяваш.

Източната култура е много различна и много далечна от нас. Колко време ви отне, за да се адаптирате в тази така различна от България държава?

Нели: Както с езика, ние сме се интересували от корейската култура още преди да заминем. Аз лично съм се интересувала от много отдавна от традициите и различията в културата в азиатските страни, така че за нас това не беше съвсем като културен шок.

Ели: Имахме корейски приятели от Варна, колеги музиканти, покрай които успяхме да усетим различията.

Нели: Разбира се, когато дойдохме тук, много от тънкостите ги научавахме в процеса на живот. Случва се естествено, малко по малко и продължава и до днес, защото всички сме различни.

За вашите фенове не е е безисвестен фактът, че се занимавате с класическа музика. Какво е отношението на корейците към това изкуство?

Това е един от интересните факти за корейското общество. Корейците имат силен интерес към класическата музика. Всички концерти за пълни и няма свободни места. Обичат да изучават инструменти, дори като хоби. Всички малки деца се занимават с някакъв инструмент и обичат много класическата музика.

В обикновените училища също учат класически инструменти, имат оркестри. Обичат да се занимават с музика, това е заложено още от тяхното минало, когато аристокрацията винаги е учила някакъв музикален инструмент. В наши дни те се стремят да дават на децата си по-изискан вид образование.

Какво представлява корейското “Нунчи” и какъв е животът в Южна Корея с влогърките от канала Nelly in Korea

А с какво се занимавате в свободното си време?

На този въпрос ще отговорим много лесно - YouTube ни е погълнал от година и половина и това е най-основното ни занимание. Това е нашето всеобщо, прекрасно хоби, което включва много от взаимните разговори, обзъждания, заснемане, посещаване на интересни места!

Цялото интервю можете да прочетете в Peika.bg!
1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay