Искаш да си блогър? От къде да започнеш в три лесни стъпки?

Искаш да си блогър? От къде да започнеш  в три лесни стъпки?

Първият въпрос е как да започнете, обикновено началото е най-трудно. Стартирането само по себе си е просто, но... ако притежавате някои вродени "таланти" като умение да създавате красиви снимки и интересни текстове са от сериозна помощ. Ако писането е вашата стихия и любов нещата ще се случат, не се тревожете.

Има литература, която ще ви насочи как точно да стартирате личен блог и значително да увеличите средствата във сметката си докато правите любимите си неща. Това е призвание, професия и голяма отговорност. Не е лесно, но ако смятате, че го можете, действайте без колебание!

Важното е да откриете за какво ще пишете и какъв ще е вашият основен фокус. Трябва да давате на другите вашите лични ресурси, знания и умения в избраната област, да сте много търпеливи и да има на какво да ги научите. Едни учат другите как да печелят и да спестят повече пари, други пишат за мода и практични съвети, трети за кулинарни рецепти и пътуване. Темите са безброй, съсредоточете се в силата си.

Искаш да си блогър? От къде да започнеш  в три лесни стъпки?

Ако искате да започнете, следвате тези три осбновни стъпки, за да  започнете блог или да развиете собствен уеб сайт, който може да се превърне във ваше хоби или мечтана професия:

 1. Изберете име на домейн

Бъдете изобретателни и оригинални. Името трябва да е примамливо, да звучи добре, да води до асоциацията, която ви допада и да привлича все повече и повече ваши последователи. Отделете време, за да изберете най-точното за вас, защото това е първото нещо, с което ще се асоциира работата ви.

2. Изберете  уеб хост

Моят съвет е да изберете лесна настройка, свързана с платформата, която използвате. Вземете предвид и месечната цена, която ще плащате. Вашият уеб хост е мястото, където въвеждате името на домейна си и избирате ценовия план за уеб хостинг. Той е и мястото, където цялата информация се събира и ставате официален собственик на уебсайт!

3. Изберете вашата основна тема

След като вече имате уебсайт, не забравяйте да се регистрирате и в социалните мрежи. Изберете личен или бизнес профил, и забавлението продължава. Ако искате да развивате бизнес чреч блоз блог, по-добрият избор е бизнес профил. Той ще ви даде повече възможности за развитие, комуникация и реклама. Изберете вашата тема, акценти и направете добро описание на прогила. 

Искаш да си блогър? От къде да започнеш  в три лесни стъпки?

Следващите стъпки на вашия блог зависят от това как искате да го проектирате и в каква посока ще поемете. Но с горните три лесни стъпки сте поставили дълго чаканото начало на своя блог. Същинската работа е пред вас - дерзайте, творете и работете с увереност. Успех!

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay