Италиански коледен сладкиш с кафе

Италиански коледен сладкиш с кафе

Кафето и сладкишите могат да се комбинират в перфектна симбиоза и удоволствието от тях се превръща в пълноценно изживяване. Няма по-подходящ момент да зарадвате близките и приятелите си с вкусна храна и изкушаващи десерти от предстоящите Коледни празници. Сладкишите могат да бъдат поднесени като  допълнение към семейния обяд, вечеря с приятели или изненада за закуска в топлите завивки.

 

Рецепта за сладкиш Panettone с кафе Zabaglione

Необходими съставки:

200 мл. Кафе еспресо или мока

30 мл.  Borghetti кафе ликьор

6 жълтъка от яйце

120 гр. Кафява захар

6 парчета сладкиш Panettone

250 гр. Млечен сладолед или боровинки

 

Начин на приготвяне:

Отделете яйчените жълтъци и ги сложете в тенджера заедно със захарта, след това добавете кафето и ликьора. Сместa  се разбърква на водна баня докато не добие мек вид и обемът й се удвои. След това нарежете парчетата Панетон и ги затоплете леко на грил от двете страни.

 

Презентация:

Сложете десерта в подходяща чиния, добавете лъжица сладолед. Можете да наредите и останалите парчета около сладоледа. Декорирайте с боровинки и поръсете всичко с пудра захар.  

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay