Кажете "Чао" на тъмните кръгове под очите

Кажете "Чао" на тъмните кръгове под очите

Около очите има по-малко мастни жлези, за това знаците на възрастта се виждат първо там. Тези жлези хидратират кожата, за това трябва да компенсираме с грижата за околоочния контур. Така ще предотвратим следите на времето по кожата си и същевременно ще се преборим с тъмните кръгове и подпухнали очи.

Използването на нощен и дневен крем е задължително, а маски на лицето и под очите веднъж седмично, за различни нужди на кожата, биха помогнали значително.

Маска с краставица и роза

Краставицата успокоява кожата и я прави по-гладка, но вместо да слагате резенчета върху очите си, тази блендирана маска ще освежи очите ви.

Ще са ви необходими:

1/2 краставица

20 мл. розова вода

1 памучен тампон за почистване на грим

Кажете "Чао" на тъмните кръгове под очите

Разрежете тампончето на половина, пригответе и резервни ако искате да седите по-дълго с маската. Сложете в блендер краставицата и розовата вода, изсипете получената смес в купа. Потопете тампончетата в купата, докато се напоят добре. Ако не използвате всички, сложете ги в найлонов плик и ги замразете за по-късна употреба.

Киснете памучето 10 минути, след което поставете под очите. Уверете се, че сте ги сложили близо до окото, на долния клепач и сте изцедили памучето. Дръжте маската на лицето си 10-15 минути. Резултатът няма да закъснее при редовни процедури.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay