Как бебетата могат да се учат в утробата

Как бебетата могат да се учат в утробата

Ученето преди раждането не е много широко разпространено, но някои проучвания, проведени в последно време, доказват, че това се случва и е възможно. Въпреки че нямаме спомен за някои много ранни етапи от нашето съществуване, истината е, че наученото в утробата генерира у нас определени усещания и асоциации, които ни съпътстват през целия живот.

Като се има предвид колко важно може да бъде това обучение и нещата, които може да предизвика, ние искаме да ви разкажем малко повече за този тип образование и начините, по които можем да го осъществим като родители.

Пренатално обучение

Това развитие е биологично, но също така биопсихично и образователно и е тясно свързано и зависи от контактните и съзнателни или несъзнателни комуникации, които ние, като родители, имаме с бебето, докато то е още в утробата на майката.

Какво може да научи бебето в утробата

Известният учен Ани Мърфи Пол потвърждава, че според последните изследвания бебето се учи от времето, когато е в утробата на майката. Въпреки че може да е трудно да се повярва, тези знания могат да бъдат най-важните.

Бебетата познават и научават звука на майчиния глас: Гласът на човека, който носи бебето в утробата, по очевидни причини е този, който най-много идентифицират, и този, който им харесва най-много. Това е вид предварително учене и асоцииране.

Бебетата научават вкусове: Може да мислим, че бебето не може да усеща вкусове, но това не е вярно. Истината е, че има много от вкусовете на храните, които бременната жена яде, които плодът усеща. Ето защо, когато се раждат и докато растат, имат предпочитания към определени храни.

Те учат език: Въз основа на това, което чуват в утробата, бебетата започват да учат езика на хората около тях и езика, който се говори на мястото, където живеят. Всъщност, според проучване, публикувано през 2009 г., бебетата плачат с акцента на майчиния си език.

Учене от и с мама: Всичко, което е част от обкръжението на бременната жена, от миризми, звуци, емоции или дори продуктите, които използва, се възприемат по някакъв начин от бебето. Тези данни и тези възприятия, които бебето получава чрез майка си, остават като информация.

Как можем да научим бебето на този етап

Чрез докосване: Когато галим корема с ръка или пренасяме неща с различни текстури над тази област, бебето е в състояние да улови тези движения. Този стимул се предава, докато стигне до мозъка и провокира движения в тази част на мозъка.

Чрез зрение: Както естествената, така и изкуствената светлина могат да достигнат до бебето през утробата с различна интензивност. Всъщност изследователите са открили, че плодовете са по -склонни да виждат точки във формата на човешко лице. Това показва, че бебето реагира на външния свят, преди да се присъедини към него.

Чрез слух: Бебето може да улавя и възприема много от нещата, ситуациите и хората около него. Бебетата чуват и възприемат, въпреки че може би в бъдеще няма да могат да си спомнят определена музика. На около 18 седмици от бременността бебето ще може да слуша стомашните звуци и сърдечния ритъм на майката.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

Чрез двигателната система и емоционалното състояние: Докато е в утробата, бебето е в състояние да възприеме дали майката е в стабилна позиция или не, като по този начин развива баланс. Те имат много добре развито чувство за лично пространство, нещо, което произтича от вътрешното им ухо. Също така, плодът може да възприема съобщения през плацентата за психическото състояние на майката.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay