Как да изгорите повече калории, докато вървите

Как да изгорите повече калории, докато вървите

За някои е трудно да намерят време в натоварените си графици, за да посетят фитнеса. Но не всички тренировки трябва да бъдат с висока интензивност. Всъщност ходенето е чудесен начин за изгаряне на калории и поддържане на форма. 

Но колко калории можете да изгорите зависи от няколко фактора. Ето всичко, което трябва да знаете за изгарянето на калории по време на ходене и как ходенето може да насърчи загуба на тегло:

Колко калории може да изгорите, докато вървите? Броят на калориите, които можете да изгорите по време на ходене, зависи от различни фактори като скоростта, разстоянието, продължителността, теглото ви и от типа терени като хълмове или пясък, по които вървите. Ходенето е едно от най-лесните упражнения за раздвижване на тялото с минимално оборудване. Това е чудесно упражнение за хора с проблеми с коляното или артрит, които не могат да понасят по-напрегнати и силно въздействащи тренировки.

Правете интервали. Ускорете за продължителност, например няколко стъпки или минути и след това забавете, за да регулирате темпото си и повторете. Колкото по-стръмен е маршрутът, толкова повече ще бъдат ангажирани вашите подколенни сухожилия, прасци и тазобедрената става, което ще ви помогне да изгорите повече калории. Изкачването нагоре също може да ви помогне да повишите метаболизма си, което може да ви помогне да изгорите още повече калории.

Комбинирането на бягане и ходене прави комбинация от по-интензивна тренировка. Внимавайте за диетата си. Здравословното хранене е една от първите стъпки за поддържане на здравето. Уверете се, че няма да консумирате твърде много въглехидрати преди ходене. Консумирането на твърде много въглехидрати ще затрудни изминаването на голямо разстояние.

Забавлявай се! Можете да запазите разходките си интересни, като променяте маршрутите. Можете да ходите с приятел или да вземете кучето си, за да не ви омръзне. Поставете си цел, която е малко над това, което знаете, че можете да постигнете. Това ще ви помогне да се стремите към нея повече.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay