Как да направите кожата на ръцете си по-гладка и мека?

Ето няколко неща, които трябва да правите

Как да направите кожата на ръцете си по-гладка и мека?

Кожата на ръцете ни е доста деликатна и изисква много грижи също като тази на лицето ни. Хората казват, че ръцете са най-големите издайници на възрастта и по тях личи най-много, ако не се грижим добре за себе си.

Днес ще ви дадем няколко съвета, които ще направят кожата на ръцете ви по-гладка и мека. Лесно е да се грижите за нея и няма да ви коства кой знае колко средства и усилия, но крайният резултат ще си заслужава

Носете ръкавици
В момента, в който температурите навън паднат, слагайте ръкавиците на ръцете и не ги сваляйте през цялата зима. Студеният въздух уврежда кожата, прави я груба и я напуква. Топлите ръкавички са просто задължителен елемент за зимата.

Другите ръкавици, които трябва да носите, са гумените - когато почиствате с агресивни препарати, ръкавиците са просто задължителни. Тези препарати не само правят кожата груба, но могат и да ви причинят изгаряния. Също така е добре да миете съдовете с ръкавици. Когато сервирате топла храна също е препоръчително да носите кухненски ръкохватки.

Как да направите кожата на ръцете си по-гладка и мека?

Хидратирайте
Винаги е добре на носите крем за ръце в чантата си. Кожата на ръцете се нуждае от допълнителна хидратация, защото постоянно е изложена на какви ли не външни фактори, които й вредят. Важно е да запомните, че все пак не бива да прекалявате с мазането с крем и да го правите постоянно. Кожата ще свикне с допълнителната хидратация и ще спре да се защитава сама, което не е никак полезно и ще трябва да мажете ръцете си с крем по 30 пъти на ден.

Изберете хубав сапун
Сапуните са враг номер едно на меката кожа. Ето защо е много важно да си изберете хубав и подходящ сапун. Изборът е строго индивидуален и зависи от типа кожа, който имате и от поносимостта ви към различните съставки на сапуните. Във всички случаи трябва да избягвате силните антибактериални сапуни. Избирайте онези, които са отбелязани като хидратиращи или подходящи за чувствителна кожа.

Как да направите кожата на ръцете си по-гладка и мека?

Избягвайте горещата вода
Горещата вода изсушава кожата и й вреди доста. Ако миете ръцете си с гореща вода, то след това ще се нуждаете от още повече хидратация. Най-добре е да се миете с хладка вода и подходящ сапун за да сведете вредите до минимум.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay