Как да отгледате малкото си момченце така, че да стане добър мъж

Как да отгледате малкото си момченце така, че да стане добър мъж

Между грубата работа и убеждението, че "момчетата трябва да са мъжкари", отглеждането и възпитаването на момче не е лесна задача и е нормално да притеснявате, ако в момента отглеждате момче, за това как да го направите достоен мъж. Има някои неща, които можете да направите и бъдещата му партньорка ще ви благодари:

1. Бъдете работещи родители

Работещата майка може да повлияе добре на децата и от двата пола. Докато момичетата, отглеждани от такива майки, обикновено имат работа с по-високи заплати и заемат високи позиции в работата, когато пораснат, момчетата са по-склонни да помагат вкъщи, да се грижат за членовете на семейството и да вършат домакинска работа. Идеята е, че когато майката в семейството работи, домакинските задължения се поделят между нея и бащата. Децата виждат това и момчетата растат с идеята, че домакинската работа се върши от всички, а не само от жената в семейството. 

2. Насърчавайте го да се справя с чувствата си

Има погрешно схващане, че момчетата не бива да плачат, защото трябва да бъдат "мъжкари", а мъжете не плачат. Ако искате да отгледате добър и достоен мъж, научете сина си от малък, че няма нищо лошо в изразяването на емоции и го научете как да се справя с емоциите си, вместо да ги потиска в себе си. 

Как да отгледате малкото си момченце така, че да стане добър мъж

3. Покажете му, че храната не се готви сама, жилището не се почиства само и дрехите му не се изпират сами

В много семейства нещата стоят по следния начин: готвенето е женска работа, прането е женска работа, чистенето също. И така нататък. Важно е да покажете на сина си, че жената не може да върши всичко и че трябва и сам да може да сготви или да изпере. Ако го научите на това, ще има успешни и щастливи връзки, когато стане голям мъж.

Как да отгледате малкото си момченце така, че да стане добър мъж

4. Научете го на граници и уважение

Научете детето си, че трябва то да поставя границите. Например, ако не му харесва случайни хора да му се радват, да го прегръщат и целуват, научете го да пази личното си пространство и да не позволява това да се случва. Също така е важно да го научите да уважава жените, да уважава възрастните хора, животните. Обяснете му, че подигравките и лошите думи са абсолютно неприемливи. 

5. Помогнете му да развие добри хигиенни навици 

Изключително важно е един мъж да се поддържа и най-вече да има добри хигиенни навици. Важно е да го научите да мие зъбите си, да сресва косата си, да глади дрехите си и т.н. Общо взето, трябва да го научите да изглежда добре абсолютно винаги. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay