Как да преодолеете стара тръпка?

Как да преодолеете стара тръпка?

В началото новата любов е вълнуваща, рояк пеперуди нахлуват в стомаха ви всеки път, когато сте близо до тръпката си, развълнуваният избор на дрехи в дните, когато може да го видите, планувате си теми, по които бихте могли да разговаряте. Но да преодолеете стара тръпка? Не е толкова вълнуващо, нали? Не, никак.

Концепцията за "тръпката" идва от суровата истина – харесваш някого, който не те харесва или те харесва, но не е свободен, за да го покаже. Кой не се е озовавал пред факта, че си пада по колега, приятел на приятел, сервитьор в близкото кафе или сексапилен съквартирант? Да развиеш чувства или да си паднеш по някого, всичко това е част от живота.

Ние ще ви дадем няколко съвета как да се освободите от мислите за него и да уверено да продължите напред.

Направете нещо, за да се почувствате специални. Но отрязването на бретон в стресови ситуации не е решение. Промяната на външния ви вид, приготвянето на елегантно ястие или правенето на нови упражнения може да повдигнат настроението ви временно, което трябва да бъде начало за подобряване на състоянието ви. Трудно е да осъзнаете, че няма да остареете заедно с тръпката си, защото той не ви забелязва или предпочита някоя друга, така че започнете да лекувате егото си, правейки нещо, което ще ви напомни, че заслужавате най-доброто, защото наистина е така.

Позволете си да страдате. Да почувстваш това, което чувстваш, е единственият начин да преминеш от другата страна. Но не трябва да агонизирате завинаги, важно е да се дадете време и пространство, за да изпитате напълно болезнени емоции.

Излейте чувствата си пред приятел. Понякога просто трябва да разговаряте с някого, на когото имате доверие. Затова организирайте среща с приятелка, отворете бутилка вино и говорете. Говоренето би ви дало повече яснота за ситуацията.

Помолете приятелите си да не говорят за него. Ако тръпката ви се познава с приятелите ви, помолете ги да не споделят името му във ваше присъствие, за да го забравите по-лесно.

Разсейте се. Не е лесно да изключите мозъка си, така че разсейването е добра идея. Обсебването не е вариант. Ходете на йога, пийвайте с приятели или планирайте пижамено парти с момичетата.

Спрете да се ровите в акаунтите в социалните му мрежи. Не само че по този начин тръпката ви ще е пред погледа ви постоянно, но ще виждате нереална част от неговия живот, няма да виждате пълната картина.

Опитайте се да минимизирате контакта с него, ако можете. Способността ви да забравите за него зависи от това колко често го виждате. Ако работите заедно, ще бъде трудно. Ако е приятел, който искате да стане нещо повече, можете да отбивате поканите му за няколко седмици.

Напомняйте си, че не само вие преминавате през това. Истината е, че много хора са преминавали през това поне веднъж в живота си. Напомняйте си този факт, когато се чувствате паднали духом.
Спрете да идеализирате тръпката си. Реалността е, че обикновено неговия образ е фантазия, не факт. Със сигурност той е перфектен, но всъщност никой не е.

Намерете си ново хоби. Новото е винаги добри. То ще ви изкара от рутината и ще ви разсейва. Новото хоби би ви помогнало да комуникирате с повече хора, които не познават тръпката ви.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay