Как да продължите: 4 стъпки за преодоляване на раздялата

Как да продължите: 4 стъпки за преодоляване на раздялата

Как да продължите: 4 стъпки за преодоляване на раздялата

Два от най-големите препъни камъни за жените след болезнена раздяла са:

1.всъщност не искам да продължа.

2.не знам как да продължа.

Независимо кой е приключил взаимоотношенията, е полезно да помислите за план, който може да ви накара да се движите в правилната посока - далеч от бившата ви половинка. Това ще ви помогне да го преодолеете раздялата веднъж за винаги и да поставите себе си и своите нужди на първо място. Приемете, че всичко е свършило и съсредоточете енергията си в създаването на положителен нов живот за себе си без бившия си.

Как да продължите: 4 стъпки за преодоляване на раздялата

Следването на тези  стъпки може да ви помогне да продължите напред и да продължите с остатъка от живота си:

Приемете го

Преди да можете да преминете от връзка, която вече не е здрава, ще трябва да си отделите колкото е необходимо време и пространство, за да стигнете до място на приемане. Така че дори ако изглежда, че отнема много време - и ви е омръзнало да правите две крачки напред, а след това една крачка назад - бъдете нежни към себе си по време на процеса, казва тя. Ако хванете себе си, че таите фантазии да се съберете отново - или да си представите онази мечтана сцена, в която той се връща пълзящ при вас - просто се усмихнете на себе си и изключете тези видения. Приемете, че тази глава от живота ви е затворена и си кажете, че ще бъдете по -добре, като продължите напред.

Дистанцирайте се

Може би един ден двамата отново ще бъдете приятели, но сега не е моментът. Сърцето ви все още е прясно ранено и виждането или контактуването  само ще влоши нещата. Поддържането на дистанция е от жизненоважно значение за лечебния процес не само да започне, но и да стане факт. Много известни личности са минали по този път, сред които Ашлей Барти. Тя споделя, че това, което я е спасило, е било работата и фокусът върху личните цели. Експерите по тенис залаганията са категорични, че тя е в много силен сезон като я оценяват с коефициент 3.50 за краен победител в ЮЕс Опън. Не случайно Ашлей е в момента една от най-силните и борбени жени и е служи за пример как се излиза от болезнени романтични взаимоотношения.

Спри да говориш за него

В началото вероятно ще трябва да извадите всичко от гърдите си, като говорите за раздялата с приятели и роднини. Това е здравословно. Продължете и извадете всичко. Натрупването на емоции не е благоприятно за продължаване напред и може да бъде направо нездравословно. Емоциите ви са реални и валидни, така че разговорът за раздялата ви с доверен приятел може да бъде много полезен в началото, стига този приятел да не е приятел и с бившия ви. След като изоставите всичко, опитайте се да спрете да говорите за него. Ако не го направите, приятелите ви може да започнат да избягват вашата компания.

Представете си как изглеждате и се чувствате страхотно, висите и се смеете с приятелите си, срещате се, разговаряте и може би дори флиртувате с други момчета (дори ако това може да звучи малко страшно в момента.

Как да продължите: 4 стъпки за преодоляване на раздялата

И накрая, най-важното нещо, което трябва да направите след раздялата, е да останете позитивни. Знайте, че преодоляването му ще ви помогне да се почувствате по -добре за себе си и за бъдещето си. Насочете се към създаването на нова здравословна връзка с прекрасен нов партньор - връзка, в която ще се чувствате толкова щастливи и ценени, че никога не мислите на бившия си.

Давай, момиче.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay