Как да променим грижата за кожата си през есента

Как да променим грижата за кожата си през есента
Pexels

Астрономическата есен настъпва след няколко дни, което вероятно е страхотна новина за любителите на тиквено лате, но пък не и за нашата кожа. И макар според календара все още да е лято, то температурите навън са на друго мнение. Дами, време е грижата за кожата ни да се промени!

Позволете ни да обясним: през летните месеци кожата ни е суха и с по-малко блясък поради липсата на влага във въздуха. Затова със смяната на сезоните е редно да променим рутинните си грижи за кожата с продукти и навици, които усилват хидратацията!

Как да променим грижата за кожата си през есентаPexels

Преминете към по-тежки формули: Както носим по-дебели дрехи през по-студените месеци, така трябва да заложим на "по-тежки" продукти за лице. Дерматолози обясняват, че заради вятъра и студа и прехода между топла и студена среда, лицето може да стане твърде сухо. Затова е добре да хидратирате възможно най-често, особено преди да излезете навън, за да запазите влагата в кожата."

Също така, специалистите биха препоръчали да добавите допълнителен слой хидратация преди вашия основен овлажнител. Това може да се случи с помощта на серуми на основата на хиалуронова киселина (HA) и маски.

Как да променим грижата за кожата си през есента

Намалете ексфолиранетоТъй като времето става по-хладно, най-добре е да намалите ексфолиращите съставки като ретиноиди и гликолова киселина. Работата е там, че с ексфолирането може лесно да се прекали като цяло, причинявайки увреждане на кожната бариера, което води до прекомерна загуба на хидратация и като цяло излага кожата ви на риск.

Прекаляването може да навреди на кожната бариера, да лиши кожата ви от естественото ѝ омазняване и да причини обриви. Ограничете ексфолирането, ако забележите признаци за това, че сте прекалили с него и използвайте нежни, одобрени от дерматолози продукти и уреди.

Добавете витамин С към вашата рутина: Витамин C е богът на блестящата кожа, поради което добавянето на серум с тази съставка към вашата рутина е чудесна идея. Според специалистите, витамин С е съществена част от здравето на кожата. Той е мощен антиоксидант, който може да неутрализира свободните радикали, причинени от стресовите фактори в околната среда, ограничава щетите, причинени от излагане на ултравиолетова светлина, и е доказано, че помага за възстановяването на кожните клетки.

Как да променим грижата за кожата си през есента

Не забравяйте слънцезащитата!

Преди сме го казвали, ще го кажем и сега: Слънцето е вредно за кожата на лицето по всяко време от годината! Носете слънцезащита с поне среден фактор (SPF 30) през есента и зимата и висок до много висок (SPF 50 или 50+) през пролетта и лятото. 

Според фондацията за борба с рака на кожата UVA лъчите могат да проникнат през облаците, което прави слънцезащитните продукти целогодишна необходимост. Когато дойде зимата, снегът отразява голям процент от слънчевите ултравиолетови лъчи, така че все още можете да получите слънчево изгаряне и да сте изложени на риск от рак на кожата.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay