Как да се преборим с ПМС и да бъдем спокойни и щастливи?

Чудесни съвети!

Как да се преборим с ПМС и да бъдем спокойни и щастливи?

Всички добре знаем, колко нещастни ни прави онзи специален период от месеца, в който можем да изядем някого жив. Той е съпътстван от постоянни болки, непрекъсната промяна в настроението, неописуем глад и какво ли още не.

Но за щастие, съществуват начини, чрез които да се преборим с неприятните симптоми и да се почувстваме приятно и спокойно.

Като за начало, винаги бъдете подготвени

Няма нищо по-лошо от това цикълът ти да ви изненада, когато най-малко очаквате. За да сте винаги в крак с него е добре да вкарате в употреба приложения, които следят симптомите ви и изчисляват точната дата, на която ще дойде.

Гореща вана с етерични масла ще оправи положението

 Как да се преборим с ПМС и да бъдем спокойни и щастливи?

Те лекуват естествено и в този случай обезболяващи хапчета няма да са ви необходими. Подходящо обезболяващо масло е Иланг Иланг, който помага за намаляване на спазмите и промените в настроението. Можете да го масажирате директно върху болезнената област или пък да сложите няколко капки във ваната.

Внимавайте какво ядете

 Как да се преборим с ПМС и да бъдем спокойни и щастливи?

Когато онези дни наближат трябва да се сбогувате с шоколада за известно време, защото сладките храни само засилват симптомите на ПМС. Знаем, че точно тогава ви се яде най-много шоколад, но за съжаление така стоят нещата.

Вие жадувате за тези храни, защото нивата ви на серотонин са ниски и въпреки че те ще ви зарадват с краткотрайно подобрение, определено не са това, от което тялото ви наистина се нуждае.

Пробвайте храна, богата на желязо, защото в този период жените обикновено са по отпаднали и с по-ниско кръвно.

Това например са спанак, киноа и тъмен шоколад. Бананите също са чудесна алтернатива на сладкото, тъй като освобождават глюкоза и калий с постоянна скорост, така че да повишат настроението ви за по-дълго време. Също така ще притъпят вашата раздразнителност.

Пийнете си една чашка джин тоник

 Как да се преборим с ПМС и да бъдем спокойни и щастливи?

Алкохолът обикновено не е правилният отговор на нашите проблеми, но в този случай може наистина да помогне.

Това е така, защото джинът не само ще отпусне ставите и мускулите ви, но плодовете от хвойна имат антисептичен ефект. Запомнете, че допустимото количество е максимум 2 чаши, иначе алкохолът ще има обратен ефект. И не го смесвайте с никакви други напитки.

Викнете няколко приятелки у дома

Приятелките са най-доброто лекарство за ПМС и това е неоспорим факт. Пуснете си няколко женски филма, поклюкарствайте и си направете домашни маски за лице. Това определено ще ви разведри и ще ви разсее от досадните симптоми.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay