Как да се справите с ревността във връзката си

Как да се справите с ревността във връзката си

Чувството на ревност е доста често срещано във връзката. В крайна сметка, ако партньорът ви е твърде близък с някого, ревността е съвсем нормален отговор от ваша страна. Да накарате половинката си да ревнува може да бъде забавно, но не и ако се случва толкова често, че тя да започне да се съмнява в себе си.

Затова ние ви предлагаме няколко съвета, които ще ви помогнат да се справите с ревността във връзката си.

Научете се да си имате доверие

Това е най-същественото правило на всички взаимоотношения. Дори да се страхувате от неизвестното и как то може просто да разруши връзката ви, все пак трябва да се доверите на любовта си. Да се ​​довериш означава да обичаш - тази поговорка е съвсем вярна, защото докато не се довериш напълно на партньора си, не можеш да го обичаш, нито да бъдеш щастлив във връзката.

Не се водете от ревността

Не позволявайте ревността да направлява действията ви. Често, когато сте изключително ревниви, вие също сте склонни да се ядосвате и да говорите обидни думи, които не могат да бъдат взети обратно. Въпреки че е трудно да не действаш, когато изпитваш яростна ревност, не трябва да оставяш чувството да те погълне. Бъдете разумни и помислете два пъти, преди да изречете груби думи, които могат да навредят трайно на връзката ви.

Вярвайте в себе си

Преди да говорите с партньора си, анализирайте критично защо напоследък се чувствате така. Чувството за ревност може да означава, че имате основни проблеми с ниското самочувствие или несигурност. Може да си мислите, че не сте достатъчно добри за партньора си и следователно се страхувате от изоставяне. Научете се да оценявате положителните си качества и знайте, че партньорът ви със сигурност е с вас, защото вижда във вас най-доброто.

Забравете старите си връзки

Миналите връзки на човек оставят трайно въздействие върху емоционалното му състояние. Освен това, ако бившият ви партньор ви е изневерявал или ви е наранил, има вероятност да имате огромни проблеми с доверието в настоящата си връзка. Спомените от миналото могат да влошат сегашната ви връзка и ревността може да вземе връх.

Изразявайте ревността си по правилния начин

Бъдете зрели, когато става въпрос да изразите какво точно чувствате. Ако вашият партньор е направил нещо, за да ви накара да се чувствате невероятно ревниви, тогава не бързайте да започвате с крясъците, вместо това бавно се опитайте да обясните какво ви кара да ревнувате напоследък. Ревността може да доведе и до чувство на разочарование и гняв, така че е по-добре да подходите спокойно или да уведомите партньора си, че ревнувате - с хумористичен тон.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay