Как да се храните здравословно, докато работите от вкъщи

Как да се храните здравословно, докато работите от вкъщи

Работата от вкъщи по време на пандемията от коронавирус означава да бъдете разсейвани единствено от капещата чешма или от провеждането на разговор със себе си в огледалото. Но в ерата на социално дистанциране един предмет може да ви накара да забравите за всичко останало – хладилникът.

Имате срок, в който да предадете работата си? Разбира се, но първо, вероятно трябва да проверите какво е останало от вчерашната вечеря – само ще опитате мъничко. Започвате нов проект? Очевидно ще ви трябва супер храна. Разбира се, вече сте закусили. А и обядът е минал.

Храната може да бъде най-големият враг на онзи, който работи у дома. Понякога това, че имате цялото това свободно време и го запълвате с работа, води до това, че хората забравят да се хранят. Ние имаме няколко съвета как да се храните здравословно, докато работите вкъщи.

Придържайте се към график. Успешните фрийлансъри се кълнат в своята дневна рутина – измиване на лицето, обличане на дрехи, които биха носили в офиса, и забравяне за няколко часа на телефона. Бихте могли да последвате съвета им. Най-голямата грешка обаче ще бъде да се храните тук и там. Трябва да подредите деня си така, все едно ходите на работа – с обедна почивка, с няколко по-кратки почивки и да се фокусирате върху най-важното хранене за деня – закуската.

Закусвайте далеч от работното си място и преди да сте започнали работа. Изберете овесена каша с плодове или тост с яйца и авокадо. Закуските, богати на протеини, ви държат в кондиция и поддържат балансирани нивата на кръвната ви захар, така че да не потърсите храна поне за един час.

Когато можете, яжте далеч от бюрото си. Вероятно си мислите, че ако хапвате закуската или обяда си на бюрото, това ще ви помогне да приключите работния си ден по-рано, но нещата не се случват по този начин. Изкушението да продължим да работим и да свършим, колкото се може повече, винаги ще го има.

Ограничете кофеина и обърнете внимание на хидратацията. Ще останете удивени колко кафета бихте изпили в дома си. Ако си сварите повечко, няма да искате да го хвърлите и в крайна сметка ще го изпиете. Но това не е най-лошото нещо, което бихте направили за здравето си. Изследвания показват, че от четири до пет чашки са допустими. Ако пиете кафе, направете го между 9 и 11 часа сутринта. Това е най-доброто време, тъй като няма да се отрази на съня ви.

Жаждата, често се бърка с глад, така че се опитайте да пиете много вода. За да се справите по-лесно, дръжте шишето си винаги близо до вас. То ще ви напомня за дневната доза хидратация.

Подгответе закуската си предварително. Не искате да прекалявате със закуската си, но не искате и да гладувате. Преди да се насочите към първото си хранене за деня се запитайте дали наистина сте гладни или просто ви е скучно. Старайте се в хладилника винаги да имате свежи зеленчуци и плодове, така че подбирайте внимателно покупките си.

Записвайте си с какво сте се хранили. Правилното хранене е индивидуално, така че едно, което работи за един, може да не проработи при друг. Затова през първите си седмици вкъщи, записвайте с какво сте се хранили. Проследете как чувствате енергията си през деня.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay