Как да хидратирате кожата си отвътре навън през студените месеци

Как да хидратирате кожата си отвътре навън през студените месеци

Тъй като времето навън става все по-хладно, може да започнете да усещате, че кожата ви става по-суха, лющеща се и сърбяща. Може да сте започнали да използвате всякакви видове хидратиращи серуми, тонери, овлажнители, които да поддържат кожата ви свежа.

Но кожата се нуждае от хранителни вещества, които да й помогнат да се излекува и възстанови. Има няколко начина, по които можете да й помогнете да възвърне здравия си вид.

Пийте вода. 60% от тялото ви се състои от вода и тя със сигурност играе решаваща роля за правилното функциониране на тялото ви, включително транспортиране на хранителни вещества до клетките и изхвърлянето на токсини. Това поддържа кожата ви еластична, което е от съществено значение, ако желаете да забравите за сухата и дехидратирана кожа. Започнете да хапвате плодове и зеленчуци с високо съдържание на вода като диня, пъпеш, спанак, маруля и целина.

Яжте храни, богати на колаген. Когато тялото ви не получава достатъчно мазнини или протеини чрез вашата диета, кожата ви започва да се изсушава. Трябва да увеличите приема на колаген, като пиете костен бульон, добри мазнини и протеини. Това е най-добрият лосион. Можете също да консумирате храни като чесън и цитрусови плодове, тъй като те засилват синтеза на колаген в организма.

Увеличете консумацията на витамин D. Ако тялото ви има дефицит на витамина, който е мастноразтворим, кожата има тенденция към изсушаване. Той задейства рецепторите, които иначе са отговорни за насърчаване образуването на естествена бариера на кожата. Така че, ако чувствате кожата си суха или раздразнена, това може да се дължи на липса на витамина. Храни, богати на витамина, или добавки могат да помогнат.

Хапвайте храни с високо съдържание на омега-3. Тези киселини помагат за хидратацията на кожата и могат да бъдат открити в мазни риби като сьомга. Те също така регулират производството на себум от кожата ви. Тези, които не обичат да ядат риба, могат да приемат добавки с рибено масло. Просто се уверете, че не прекаляване, тъй като прекалената употреба е токсична. Можете да пропуснете приема на добавките, когато ядете риба. Лененото семе също е чудесна алтернатива на омега-3 мастни киселини.

Подбирайте храни с високо съдържание на витамин А. Храни като сладки картофи, моркови и други подобни ще помогнат за поддържането на еластичността на кожата. Те атакуват свободните радикали и стимулират производството на фибробласти, които са клетки, отговорни за развитието на тъкани, които поддържат кожата ви здрава и стегната.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay