Как правилно да бръснете бикини зоната, за да не допуснете врасналите косми

Как правилно да бръснете бикини зоната, за да не допуснете врасналите косми

Ако предвид пандемичната ситуация пропускате срещите си с козметика, бръсненето вероятно е вашето решение за гладка кожа. Единственият проблем е, че врасналите косми, порязванията, зачервяванията са просто част от пакета, когато стане въпрос за бръснене в интимната зона. 

Бръсненето там долу е трудна работа и определено може да раздразни кожата ви, ако не е направено безопасно, така че има някои неща, които трябва да знаете, преди самобръсначката да е в ръцете ви.

Премахването на космите навсякъде по тялото ви е на първо място лично ваше решение – не слушайте никого, който ви казва друго, или не се чувствайте притиснати от бръсненето, кола маската или други методи за епилация. Врасналите косми се образуват, когато острите, прясно обръснати косми не могат да пробият кожата и прорастват навътре. След това можете да забележите подуване и зачервяване на мястото. Бръсначът премахва горния слой на меката кожа, позволявайки на бактериите да образуват червени подутини по възпалената кожа.

Какво трябва да направите, за да се спасите от последствията от бръсненето? Инвестирайте в добра самобръсначка. Това е първата стъпка, за да гарантирате, че ще имате гладка кожа без порязвания. Ако бръсначът е с повече остриета, той разпределя по голям натиск, позволявайки на всяко острие да реже с по-малка сила, но с по-голям ефект. С други думи, ще получите по-добро, по-внимателно бръснене, без да рискувате да се порежете или раздразните кожата си.

Ползвайки самобръсначка с успокояващи ленти ще направи огромна разлика. Но тези самобръсначки са определени като еднократни по причина. Те не са предназначени да бъдат използвани един месец.

Подгответе се за предотвратяване на врасналите косми. Преди да започнете да се бръснете, си вземете 10-минутна топла вана. Това ще помогне за омекотяване на външния слой на кожата, улеснявайки премахването на космите. Подсушете леко мястото и го ексфолирайте с кърпа или скраб, за да премахнете мъртвите кожни клетки, позволявайки на бръснача да се докосне максимално до кожата.

Не пропускайте крема за бръснене. Ако не използвате достатъчно крем за бръснене, за да създадете достатъчно хлъзгане, ще нараните кожата си. Потърсете качествен гел, който съдържа кратък списък от овлажняващи съставки, като масло от ший, зехтин и кокосово масло.

Обърнете внимание на посоката на бръснене. Начинът на бръснене може да бъде наистина, наистина важен, особено за хора, които са склонни към зачервявания. Постоянната смяна на посоките прави порязванията по-вероятни и последващите враснали косми. Бръснете се в една посока – срещу растежа на косъма.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay