Как ревността бавно ви съсипва

Как ревността бавно ви съсипва

Ревността ще ви накара да бъдете чувствителни към всяка емоция. Ще ви накара да се почувствате така, сякаш нищо не върви в живота ви и че всички около вас са някак много по-добри и по-способни от вас. Ревността е чувство, с което се сблъскваме често в живота си. Докато при някои емоцията се появява твърде лесно, има други, които пък сякаш никога не са изпитвали подобно чувство.

Чудите се как човек никога не може да изпитва ревност, нали? Вярно е. След като имате пълна вяра в себе си, чувството на ревност няма да бъде често явление в живота ви. Хората, които лесно ревнуват, се сблъскват със ситуационни проблеми като невъзможност да се справят с трудни обстоятелства по спокоен начин, убивайки мотивационния.

Ревността ви кара да се отказвате, в моменти, когато е необходимо да успеете. Кара те да се чувстваш по-малко човек, отколкото всъщност си. Умът ви започва да анализира критично всичко в много негативен смисъл. Започвате да се съмнявате в действията на хората около вас и критикувате всеки техен отговор или действие. Ревнивите хора са склонни да подкопават себе си и постоянно да се сравняват с другите.

Това чувство само по себе си бавно ви унищожава.

Ревността ще убие вашата доброта и бавно ще развали вашите отношения и приятелства с другите. Ще забележите, че сте започнали да правите комплименти на хората с очакването те да ви отговорят по същия начин. Вместо да се възхищавате и възхвалявате красотата и успеха на другите, ще се чувствате ревниви и сплашени от тях. Ще започнете да гледате на всичко като на състезание, по много нездравословен начин. Що се отнася до приятелствата, вие ще започнете да разглеждате приятелите си като съперници, които трябва да провалите, с всички необходими средства. Доверието ще бъде отдавна оставено на заден план, над който нямате власт и това бавно ще убие всичките ви взаимоотношения, дори и тези, които цените.

В резултат на това ще започнете да гледате на себе си като на човек с деформирано его, ниско самочувствие, проблеми с доверието и отрицателна енергия. Също така ще загубите шанса да се обичате. Чувството на неадекватност относно височината, теглото, лицето, тялото е обичайно за човек. Всички ние се чувстваме несигурни относно своята личност или външен вид. Но ревнивите хора, те абсолютно се отвращават от себе си и са в постоянна нужда да постигнат това, което другите имат, а те не.

Никога няма да бъдете щастливи, ако продължавате да ревнувате. В крайна сметка ще се чувствате нещастни и виновни през целия си живот. Тревожност, депресия, проблеми с ниското самочувствие са добавките, които само ще влошат самооценката ви допълнително.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay