Как учтиво да заявите на някого, че не се интересувате от него

Как учтиво да заявите на някого, че не се интересувате от него

Понякога най-трудната част от запознанството е ако се наложи да кажете на някого, че не се интересувате от него. Отхвърлянето – независимо дали вие ще откажете на някого или вас ще отхвърлят, не винаги е лесно. 

И така, как да кажете на някого, че не се интересувате от него по честен, ясен и мил начин? Мъже споделят най-любезните начини, по които са били отхвърляни.

  1. "Мисля, че си прекрасен човек, но просто не изпитвам никакво влечение към теб. Съжалявам." Това беше първият път, когато жена ми казва честно какво чувства, а не думи като "чувствам те като брат". Почувствах страшно уважение към нея.
  2. Направо и честно. Няколко дни по-късно след първата ни среща й се обадих, за да я попитам дали не иска да излезем отново и тя ми каза: "Мисля, че си страхотен, но химията просто я няма." Любезен, честен и директен отговор. Благодарих й за честността и до днес я уважавам. Още сме приятели в социалните мрежи.
  3. "Извинявай, но не се интересувам от романтична или сексуална връзка с теб." Кратко, точно и ясно.
  4. "Не се интересувам, но знам, че вероятно ти е било трудно да ме попиташ. Надявам се да имаш страхотен ден." Тя беше чудесно момиче. Желая й всичко най-добро.
  5. Всеки път, когато получа честен и директен отговор, съм благодарен. Дори не е нужно да бъде любезен. Просто не играйте игри.
  6. Помолих една жена да излезе с мен на кино, но тя ми каза: "С удоволствие, но от няколко седмици имам отношения с друг човек, така че не би било честно и за двама ви." Браво на това момиче.
  7. "Мисля, че си привлекателен, но не се интересувам от теб." Винаги е приятно да ви откажат с комплимент.
  8. "Благодаря, поласкана съм. Но не се интересувам."
  9. "Не, благодаря." Случвало се е да ми откажат по този груб начин.
  10. "Нямам чувства към теб. Съжалявам, но се научих, че чувствата не трябва да се насилват." Говорихме може би от три седмици, но този отказ ме развълнува. Бих го ползвал в бъдеще, ако ми се наложи.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay