Какви предимства имат необвързаните хора?

Какви предимства имат необвързаните хора?

Нещата много са се променили: момичетата вече не мечтаят толкова силно да срещнат принца на бял кон, а мъжете изобщо не бързат да се женят. Все повече хора умишлено решават да останат сами и се чувстват щастливи от факта, че нямат човек до себе си. А според психолозите, това дори има много ползи...

Ето кои са предимствата и "тайните сили" на необвързаните хора:

1. Необвързаните хора изпитват негативни емоции по-рядко

Необвързаните хора са самостоятелни: разчитат на себе си и са се научили как сами да се справят с проблемите си. И това качество допринася за нивото им на щастие: психолозите вярват, че необвързаните хора са по-малко склонни да изпитват негативни емоции. 

2. Те намират нови възможности навсякъде

Необвързаните хора не са се установили, така че са по-разкрепостени и не са обвързани с едно място. По-вероятно е да пътуват по света и да имат интересни преживявания. Необвързаните хора проявяват по-високи нива на креативност и имат време да се концентрират върху собствения си личен растеж. Така че те не виждат ограничения за личното си развитие и рядко се сдържат, когато става дума за нови възможности.

3. Те са усвоили изкуството на самолюбието

Това, че си необвързан не означава, че си самотен. Някои хора казват, че това, че имат време за себе си и помага да разберат истинската си същност и да обикнат себе си. Това ги кара да се чувстват по-удобно в собствената си кожа. Те имат достатъчно вътрешни ресурси, за да работят върху себе си и да се опитват да станат човекът, който искат да бъдат.

4. Те са успешни в кариерата си

Самотните хора имат повече време и енергия да се съсредоточат върху изграждането на успешна кариера. Освен това е по-вероятно да участват в различни социални организации, като професионални дружества и клубове, и да извършват благотворителна дейност. Това им помага да изградят многобройни социални връзки и отваря нови възможности за професионален растеж. Те придобиват и нови умения, които допринасят за професионалното им развитие.

5. Те не се интересуват много от материалните неща

Докато женените хора виждат високия доход като един от най-важните фактори, когато търсят работа (особено когато имат деца), необвързаните хора не обръщат твърде много внимание на материалната страна на нещата. По-вероятно е те да бъдат мотивирани, като вършат смислена работа, която ги вдъхновява. Те могат да жертват сигурната работа със стабилна заплата, за да преследват кариера, която всъщност им носи удовлетворение.

6. Те са по-здрави

Оказва се, че животът на необвързан може да донесе многобройни ползи за здравето, свързани с начина на живот на човек. Изследванията показват, че необвързаните хора тренират много по-често в сравнение с разведените и женените. Някои психолози предполагат, че необвързаните жени са по-здрави от омъжените жени: омъжените жени си взимат почивен ден по-рядко и посещават лекар по-рядко. 

7. Те имат широк кръг от приятели

Обвързаните хора отделят по-малко време за приятелите си и съответно имат по-малко приятели. Необвързаните хора от друга страна полагат повече усилия за завързването на приятелства.

8. Знаят какво искат

Необвързаните хора не се страхуват от това да бъдат сами. Те знаят какво искат и какво заслужават и не са склонни да се примирят с по-малко.

9. Вярват в себе си

Необвързаните хора разчитат на подкрепата на близките си, но повечето неща, които постигат, са резултат от техния собствен труд и усилия. Знаят на какво са способни и не търсят одобрението на другите хора.

10. Знаят как да се забавляват и как да се грижат за себе си

Необвързаните хора имат повече хобита и се забавляват повече, отколкото обвързаните. Да имаш хобита, да пътуваш да се възползваш от времето си се отразява добре на целия живот.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!


1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay