Какво да ядете при главоболие?

Ако избягвате хапчетата

Какво да ядете при главоболие?

Когато имаме главоболие, най-лесния начин да се отървем от него, е да пием болкоуспокояващо хапче. Ако се опитвате да ги избягвате обаче има няколко храни, които също ще ви помогнат.

  1. Картофи

    След тежка вечер навън, вероятно мислите, че една порция мазни, пържени картофи ще ви се отрази добре. Вместо пържени картофи, хапнете печени. Храните с високо съдържание на калий са доказано средство за облекчаване на главоболието. Печен картоф с кожичка осигурява около 600мг.

  2. Банани

    Когато имате главоболие, едно парче вкусен плод като банана, който съдържа калий и магнезий е страхотен начин да облекчите болката.

  3. Диня

    Една от най-често срещаните причини за главоболие е дехидратирането. Динята е страхотен източник на калий и магнезий и хидратира организма.

  4. Ананас

    Пресният ананас може да намали главоболието. Естественият ензим бромелаин е доказано средство за намаляване на болката. Също така има противовъзпалителни свойства.

  5. Краставица

    Подобно на динята, краставицата може да се справи с дехидратацията и да облекчи главоболието. Тъй като съдържа 95% вода, краставицата е едно от най-добрите средства срещу главоболие.   

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!   

4 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay