Какво е любов? А похот?

Какво е любов? А похот?

Пеперудите в стомаха, появяващи се в началото на всяка любов, могат да отнемат на всеки способността да мисли правилно. И като главата ви е толкова високо в облаците, как бихте могли да забележите разликата между любовта и похотта? Оказва се, че това е доста труден въпрос, когато сте дълбоко уверени в чувствата си.

Но е от особено важност да знаете разликите, за да избегнете разочарование в бъдеще. Ако търсите дългосрочна връзка, вероятно бихте искали да си пазите от всичко, което е похотта, тъй като тя е склонна да бъде временна. Но ако желаете да живеете най-добрия си необвързан живот, тогава вероятно ще искате да чувствате единствено похотта.

Разграничаването между двете не е лесно, тъй като и похотта, и любовта идват с интензивни чувства. Но има една ключова разлика – любовта е емоцията да се чувстваш свързан с друг човек. Тази връзка включва емоционална близост или интимност. И не става въпрос само за секс, а всякакъв друг вид интимност, като например провеждане на личен разговор или споделяне с партньора ви бъдещите ви цели. Похотта, от своя страна, не идва с такъв вид привързаност.

Какво е похот?

Похотта е чувство, което се движи най-вече от физическо желание. Може да изпитвате много страст, но отвъд това във връзката ви има твърде малко съдържание. Хората в подобни отношения често се стремят да задоволят собствените си нужди. Похотта е придружена предимно от мисловен модел, подчертан от изискванията на себе си.

Когато бъдете влюбени, искате да сте с половинката си постоянно, но също така сте склонни да приемете, че не може да сте винаги заедно. Похотта се корени във физическото и в момента. Когато изпитвате чувството, не е задължително да мислите за бъдещето. Така че освен секс, вие не се занимавате с неща, с които онези, които са в романтична връзка.

Какво е любов?

Въпреки че любовта може трудно да се изрази с думи, това е емоционално преживяване на чувството, че сте свързани с друг човек. Но това, което прави чувството различно от похотта, е, че не се чувствате така, сякаш трябва да сте с този човек. Тогава вие сте в състояние наистина да стоите настрана от любовния си интерес. За разлика от похотта, любовта не е притежателна. Когато обичате някого, вие също изпитвате интерес към нуждите на партньора ви, докато похотта е по-скоро фокусиране върху собствените ви желания.

Когато обичаш някого, можеш да приемеш, че половинката ти има право да бъде личност. Не сте склонни да ревнувате от работни ангажименти, семейство и приятели на партньора, нещо, което е по-често срещано във връзките, подхранвани от похот.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay