Какво може да се случи с кожата ви, ако ядете орехи всеки ден

Какво може да се случи с кожата ви, ако ядете орехи всеки ден

Яденето само на половин чаша орехи на ден може да понижи нивата на холестерола и да повлияе на цялостното ви здраве. Но освен да поддържате сърцето си здраво, орехите са истинска суперхрана, що се отнася до красотата на кожата ви. Орехите са пълни с витамини и основни хранителни вещества, което ги прави задължителни за естествено сияеща и млада кожа.

Ето как консумацията на орехи може да насърчи здравето и красотата на кожата ви:

1. Може да предотврати преждевременното стареене

Орехите са с по-високо съдържание на антиоксиданти от всички друг ядки. Антиоксидантите предпазват кожата ви от увреждането на околната среда, като излагане на слънце. Яденето на няколко ореха на ден може да помогне за предпазване на кожата от фотостареене и да й помогне да изглежда по-млада за по-дълго. Орехите също са богати на витамин В, който може да намали пигментацията на кожата и да помогне на тялото ви да произвежда здрави нови кожни клетки.

2. Кожата ви ще бъде хидратирана

Орехите предлагат повече здравословни омега-3 мазнини от всички други ядки. Получаването на достатъчно омега-3 е от решаващо значение за здравето на кожата ви, тъй като спомага за балансирането на производството на масла, изхвърля токсините и задържа влагата, от която кожата ви се нуждае, за да остане гладка и без бръчки. Добавянето на орехи към вашата диета е лесен и вкусен начин да помогнете на кожата да изглежда и да се усеща по-мека и да бъде добре хидратирана.

3. Може да предотврати появата на пъпки 

Добавянето на няколко ореха към сутрешната ви овесена каша ще я направи по-хранителна и също така може да ви помогне да излекувате кожата си отвътре. Здравословните мазнини в орехите успокояват дразненето и дори могат да лекуват определени кожни заболявания, като дерматит. Някои микроелементи в орехите помагат за борба с възпалението отвътре навън, като помагат на кожата ви да остане сияйна и без акне.

4. Може да намали тъмните кръгове и торбичките под очите

Когато се събудите с тъмни кръгове или подпухнали очи, естествено искате да посегнете към комплект лепенки за очи или няколко кубчета лед. Но се оказва, че яденето на шепа орехи може да има подобен ефект. Орехите съдържат витамин Е, който доказано намалява тъмните кръгове.

5. Кожата ви ще стане по-сияйна

Това, което ядете, засяга кожата ви и никаква пудра за лице или фон дьо тен няма да я накарат да изглежда красива, ако червата ви не са здрави. Яденето на орехи подхранва червата ви и насърчава здравословните бактерии, които са изключително важни за храносмилането и цялостното ви здраве. Това от своя страна ще подобри кожата ви отвътре навън, като я направи естествено плътна и сияйна.

6. Полезно е за скалпа ви

Добавянето на орехи към вашата храна също ще бъде от полза за кожата на скалпа ви. Антиоксидантите и здравословните мастни киселини в орехите могат да помогнат за стимулиране на космените фоликули, правейки косата по-блестяща и по-обемна. Яденето на орехи също може да направи скалпа ви по-здрав, което ще спомогне за предотвратяване на пърхота и сърбежа.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

2 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay