Какво може да се случи с тялото ви, ако добавяте кленов сироп към закуската си всяка сутрин

Какво може да се случи с тялото ви, ако добавяте кленов сироп към закуската си всяка сутрин

Много хора обичат да добавят кленов сироп към някои неща, за да ги подсладят. И се оказва, че този популярен подсладител за закуска има толкова много ползи за здравето и красотата, че се е превърнал в един вид истинско течно злато. Съдържа много здравословни съединения и едно от тях, известно като квебекол, е кръстено на канадската провинция Квебек, която произвежда 70% от световните доставки на този естествен подсладител.

Кленовият сироп е много повече от просто сладост в бутилка. Ето какво може да се случи с тялото ви, ако го добавяте към закуската си всеки ден: 

1. Може да укрепи имунната ви система

Добавянето на малко кленов сироп към палачинките ви може да ви предпази от вируси. Този естествен подсладител е чудесен източник на цинк, който възстановява нивата на белите кръвни клетки и подкрепя имунната ви система. Кленовият сироп също има мощни антимикробни свойства и е доказано, че се бори с биофилми, които представляват колонии от бактерии. 

2. Полезно е за кожата

Кленовият сироп съдържа 24 антиоксиданта и проучване доказа, че ако замените цялата рафинирана захар с естествени подсладители, като кленов сироп, общият ви прием на антиоксиданти ще се увеличи толкова, колкото от пълна порция ядки или плодове. Поради високото си съдържание на антиоксиданти, кленовият сироп може също така да предпази кожата ви от увреждане, причинено от свободните радикали, за които се смята, че водят до преждевременно стареене на кожата.

3. Поддържа ви хидратирани

Въпреки че повечето от нас са запознати с кленовия сироп, кленовата вода може да предложи още повече ползи за здравето. Кленовата вода не е точно като кленов сироп, въпреки че идва от същия източник. Направена е от подземни води, смесени със сок, и макар да има сладък вкус, съдържа само 2% захар. Някои спортисти казват, че хидратира два пъти по-бързо от обикновената вода и им помага да останат хидратирани, докато тренират.

4. Полезен е за мъжкото здраве

Кленовият сироп също може да помогне за поддържане на репродуктивното здраве на мъжете. Много минерали в него, особено цинк, са от полза за здравето на мъжете и дори могат да помогнат за намаляване на размера на простатата.

5. Повишава енергията ви

Кленовият сироп е чудесен източник на минерали, които дават на тялото ви допълнителна енергия, а някои компании дори са започнали да добавят този естествен подсладител към спортните напитки. Тъй като кленовият сироп съдържа въглехидрати, той може да служи като източник на енергия преди тренировка, а множеството антиоксиданти в него ще ви помогнат да се възстановите по-бързо след интензивни упражнения. Освен че е изключително хидратираща, кленовата вода може да помогне и за повишаване на ефективността на вашите упражнения и да ви поддържа по време на интензивно кардио.

6. Прави косата ви блестяща

Поддържането на хидратация е от полза не само за цялостното ви здраве, но и за външния вид на косата ви, като влияе върху нейната сила и растеж. Тъй като кленовата вода е дори по-хидратираща от обикновената вода, пиенето й може да добави блясък и еластичност на вашата коса. За да съживите сухата си коса и да й придадете така необходимия импулс на хидратация, намачкайте обелен банан с авокадо и добавете малко зехтин и кленов сироп. Нанесете сместа върху косата си и я измийте с обикновен шампоан след 20 минути.

7. Полезен е за сърцето

Освен че добавя сладост към сутрешната ви купа овес, кленовият сироп може да ви даде и по-здраво сърце. Благодарение на високото си съдържание на цинк, кленовият сироп може да предотврати различни сърдечно-съдови заболявания, като инсулти и атеросклероза. Цинкът може също да направи вашите кръвоносни съдове по-силни, като засили функцията на клетките, изграждащи вътрешната обвивка на артериите.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay