Какво не бива да казвате на човек, който е на диета

В никакъв случай

Какво не бива да казвате на човек, който е на диета

Диетите и хранителните режими не са нито нещо лесно, нито нещо, което трябва да подлежи на коментар. На всеки човек, който е на диета му е достатъчно трудно. Има хора, които трябва да внимават какво ядат през целия си живот и има фрази, които им е писнало да чуват. Днес ще споделим с вас няколко неща, които е неприемливо да казвате на човек, който е на диета. Ето кои са те:

"Това е просто едно хранене. Яж каквото ти се яде"

Това се чува на всеки празник или специална вечеря. Да, вероятно ако някой развали диетата си само с една порция вредна храна, не е голяма работа. Проблемът е, че това едно хранене никога не е едно. Много лесно може да се премине границата и да станат 3,4,5. Поради тази причина не се опитвайте да убедите някого, че ако на Коледа хапне както трябва, това няма да развали диетата му.

"Но ти не се нуждаеш от отслабване"

Добре, преди всичко, благодаря за комплимента. Оценявам го. Това обаче не зависи от вас. И не вашето мнение е важното в случая. Може пък диетата да е поради здравословни причини. Никога не знаете какво преживява човекът отсреща, така че не се бъркайте в личния му живот.

"Сигурен ли си, че искаш да ядеш това?"

Винаги се намира поне един човек, който да зададе този въпрос. Да, вероятно щом човека яде въпросното нещо, иска да го яде. Отново ще отбележим, че не бива да се бъркаме в живота на другите.

"Тази диета нямаше ефект при мен"

Диетите не влияят по един и същи начин на всички хора. Всеки човек е различен, съответно и ефектът от диетата е различен. Само защото нещо не е имало успех при вас, не означава, че няма да има ефект при никого.

"Толкова се радвам, че не трябва да следя какво ям"

Всеки човек е различен. Има хора с изключително бърз метаболизъм или просто добри гени, които могат да изяждат огромни количества храна и да не качват килограми, което е страхотно, но е нужно да го натяквате на човек, който се бори с излишните килограми.

"Беше по-забавна, когато беше дебела"

Това изобщо не е забавно. Фактът, че човек яде по-здравословна храна, не го прави по-малко забавен.

Ако имате желанието да кажете някое от тези неща на ваш приятел или член на семейството, помислете отново и го запазете за себе си. Единственият случай, в който е подходящо да коментирате диетата на някого, е, ако виждате, че има положителна промяна и искате да направите комплимент. В противен случай по-добре не се обаждайте.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay