Какво се случва с тялото ви, когато спрете да ядете млечни продукти

Какво се случва с тялото ви, когато спрете да ядете млечни продукти

Основните ползи за здравето от консумацията на млечни продукти включват изграждане на кости и зъби и поддържане на телесна маса. Обаче е много по-важно за децата, когато растат. Възрастните не се нуждаят непременно от млечни продукти, за да бъдат здрави, особено ако ги заменят с други храни, които съдържат основни хранителни вещества.

В последните години все повече започва да се налага теорията, че не бива да консумираме млечни продукти и че те вредят повече, отколкото помагат. Това е личен избор, но ако сте решили да се откажете от млечните продукти, ето какво ще се случи с тялото ви: 

1. Вероятно ще се сбогувате с главоболието 

Млечните продукти всъщност могат да предизвикат мигрена. Така че, ако не сте стресирани, спите добре и сте ограничили консумацията на кафе, но въпреки това изпитвате главоболие, млечните продукти може да са виновникът. Опитайте се да спрете да ги консумирате и е възможно мигрената ви да спре.

2. Може да станете по-стабилни емоционално

В млечните продукти има много хормони, които могат да влязат в конфликт с вашите собствени. Когато тези хормони се смесят, това води до промени в настроението. Така че, ако спрете да ядете млечни продукти, няма да бъдете изложени на тези допълнителни хормони и вероятно може да станете по-емоционално стабилни.

3. Може да спрете да се чувствате подути

Оказва се, че 65% от възрастните имат намалена способност за преработване на лактозата. Това означава, че в техния случай консумацията на млечни продукти води до подуване на корема, газове и диария. Ако често изпитвате тези неща, може да сте един от тези хора с непоносимост към лактоза. Говорете с лекар, за да намерите най-подходящата диета. Когато коригирате съответно диетата си, може да се почувствате по-добре и да спрете да се чувствате зле - дори след големи хранения.

4. Кожата ви може да се изчисти

Хората, които са чувствителни към млечните продукти, но които все още ги консумират, вероятно имат пъпки и кожни несъвършенства. Оказва се, че млечните продукти съдържат различни хормони, които стимулират развитието на акне. Така че, ако имате този проблем, опитайте се да коригирате диетата си. 

5. Няма да си набавяте важни хранителни вещества

И все пак млечните продукти имат много ползи за здравето. Богати са на калций, протеини и витамини D и B12. Въпреки че те са най-важни през детството и юношеството, все пак трябва да сте сигурни, че получавате тези хранителни вещества. Така че, ако решите да се храните без млечни продукти, опитайте се да замените млечните продукти с други продукти, богати на тези хранителни вещества като сардини, сьомга и растителни млека.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay