Пауза за бръчките

Може да забавите влиянието на времето

Пауза за бръчките

Годините минават и оставят видими следи по кожата на лицето. А тези първоначално малки, почти невидими, вдлъбнатини прерастват в най-големия кошмар на всяка жена – дълбоките бръчки. Уви, стареенето на кожата е процес, който не може да бъде спрян. Има обаче няколко начина да го забавите и да останете по-дълго време с изпънато лице и шия.

Здравословен начин на живот
Тютюнопушенето и употребата на алкохол влияят негативно върху състоянието на вашата кожа. Избягвайте ги, ако искате тя да има свеж и здрав вид. Други фактори, които видимо ви състаряват, са полуготовите храни, липсата на движение и прекомерния стрес. Бъдете активни, доколкото времето ви позволява и не забравяйте да се храните здравословно - недостигът на витамини също оказва влияние върху външния вид.

Домашна грижа
Когато си приготвяте маски за лице у дома, основно правило е да подбирате за тях продукти, богати на витамин Е. Той играе ролята на антиоксидант, а и укрепва еластичните влакна и колагенът, които са важни за здравето на кожата ви.

Може да си приготвите следната маска, която не отнема много време, но определено забавя ефекта на отминалите години. Отделете белтъка на едно яйце. Разбийте го с телена бъркалка и нанесете в зоната около очите, на челото и врата, които преди това сте измили и подсушили добре. Оставете да престои 20 минути и изплакнете с топла вода.

Действието на тази маска се дължи на чудодейното свойство на белтъка – той опъва кожата, благодарение на съдържащите се в него протеини, витамини и минерали.

Друг продукт, който има подмладяващ ефект върху кожата, е солта. Кипнете 1 ч.ч. вода и прибавете към нея лъжичка сол. Изчакайте да изстине и с получената смес и помощта на памучен тампон намажете лицето и шията.

Козметика
Може да се доверите изцяло на тези изпитани домашни рецепти, но не подценявайте значението и на козметиката. Кожата ви ще бъде хидратирана, само ако използвате подходящ крем – сутрин преди излизане и вечер преди лягане. И не забравяйте, че влиянието на времето не може да бъде спряно. Може само да бъде забавено.

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay