Солено или сладко? И двете!

Как да си приготвим чийзкейк у дома

Вероятно чийзкейкът има толкова разновидности, колкото и готвачи има по света. Можете да приготвяте вкусния десерт с малини, ягоди, цитруси, шоколад и какво ли още не. Класическата американска рецепта пък не съдържа плодове и акцент в нея е ароматната ванилия. Имате право да избирате между такъв, който се прави с печене и такъв, който не се пече. Като цяло, кулинарното изкушение ви позволява, дори задължава, да развихрите фантазията си в кухнята.

Избрахме за вас 3 рецепти за приготвяне на чийзкейк, които са лесни за изпълнение и дават невероятни резултати. Bon Appétit!

1. Лесен боровинков чийзкейк

Продукти:

2 пакетчета чаени бисквити с масло

1 пакетче масло (125 грама)

2 пакетчета крема сирене (по 125 грама)

1 заквасена сметана (400 грама)

1 желатин

1 буркан сладко от боровинки

Начин на приготвяне:

За блата:

Бисквитите се натрошават на ситно (по възможност, могат да бъдат смлени). Маслото се разтопява и се добавя към тях, като се объркват хубаво до получаването на хомогенна смес. Тя се разстила в подходящ съд и подравнява, най-добре с лъжица.

Двете пакетчета крема сирене и заквасената сметана се изсипват в купа и се разбъркват, най-добре с миксер. Към сместа се прибавя разтворен на водна баня и охладен желатин и получената смес се изсипва върху блата.

Накрая, най-отгоре, чийзкейкът се маже със сладкото от боровинки.

Препоръчително е, преди консумация, десертът да престои 3-4 часа в хладилника.

2. 10-минутен чийзкейк

Продукти:

2 пакетчета бисквити

1 пакетче масло (125 грама)

1 заквасена сметана (400 грама)

захар на вкус

конфитюр от череши, ягоди, малини или други плодове

Начин на приготвяне:

Бисквитите се смилат на прах и се смесват с маслото, докато сместта заприлича на тесто. Получената смес се разстила в подходящ съд.

Сметаната се разбърква със захарта и се изсипва върху бисквитения блат. Най-отгоре сладкишът се намазва с конфитюр и накрая се оставя в хладилника, за да стегне.

3. Шоколадов чийзкейк

Продукти:

125 грама шоколадови бисквити

6 с. л. разтопено масло

2 с. л. орехи и фъстъци

200 грама черен шоколад

600 грама крема сирене, може и извара

1 ч. ч. сметана

4 броя яйца

2-3 ч. ч. кафява захар

ванилия

Начин на приготвяне:

Натрошете бисквитите, добавете разтопеното масло и бъркайте до познатото получаване на хомогенна смес. След това я разстелете в избрания съд, като потупвате с пръсти или си помагате с лъжица. Оставете я за около 30 минути в хладилника, за да се стегне маслото.

В горещ сух тиган запечете ядките за няколко минути. След това наръсете с тях блата (ако желаете, можете да ги нарежете на дребно).

За приготвянето на крема, на водна баня разтопете шоколада. Отделно разбийте крема-сиренето със захарта, сметаната и ванилията. Добавете яйцата едно по едно, докато разбърквате, а накрая - и разтопения шоколад.

Излейте крема върху блата и изпечете десерта в предварително загрята фурна. Оставете го да изстине в изключената печка. Накрая го сложете за няколко часа в хладилника.

50 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay