Канелени рулца с ябълка

Канелени рулца с ябълка

Есен е и вече ухае на ябълка и канела! За да поканим този аромат у дома, ще приготвим емблематичните за този сезон канелени рулца!

Необходими продукти:

За тестото:

180 г пълномаслено мляко

70 г захар

Едно пакетче суха мая

1 яйце на стайна температура

1 жълтък на стайна температура

400 г универсално брашно

Щипка сол

80-90 г краве масло на стайна температура

Масло за намазняване на купата

За плънката:

150 г тъмнокафява захар

1 с.л. смляна канела

50-60 г масло на стайна температура

2 средни ябълки, обелени и нарязани на малки парчета

За глазурата
100 г крема сирене на стайна температура

50-60 г масло на стайна температура

2 с.л. кленов сироп

1 ч.л. ванилов екстракт

100 г пудра захар

Начин на приготвяне:

Загрейте млякото, докато стане топло на допир. Смесете го със захарта и маята в купа. Оставете сместа да престои, докато маята шупне за около 5 минути.

Добавете яйцето и жълтъка и разбъркайте с миксер с приставка за тесто, докато се смесят. Прибавете брашното и солта и продължете да бъркате на средна скорост, докато съставките се съберат на топка тесто. Добавете маслото по 2 супени лъжици наведнъж.

След като цялото масло се усвои, разбъркайте тестото на средна скорост за 8 минути. Тестото трябва да има гладка, лъскава повърхност.

Прехвърлете топката тесто в намаслена купа и я покрийте с фолио. Оставете тестото да втаса на топло място, докато удвои обема си, 1 до 2 часа.

Върху набрашнена повърхност разточете тестото на правоъгълник.

Смесете кафявата захар и канелата заедно в малка купа.

Използвайте четка за сладкиши, за да разпределите равномерно омекналото масло върху тестото, оставяйки малка граница около краищата. Отгоре поръсете със сместа от кафява захар и добавете нарязаните ябълки.

Навийте плътно тестото. С помощта на остър нож нарежете дънера тесто на девет парчета. Прехвърлете канелените рулца в намазнена форма за печене, така че изрязаната страна да е обърната нагоре. Покрийте с фолио или кърпа. Поставете го на топло място и оставете тестото да втаса отново, от 30 минути до един час.

След като тестото е втасало 20 минути, загрейте фурната. Изпечете канелените рулца, докато станат златисто кафяви за около 25 минути.

Направете глазурата, докато канелените рулца се пекат. С помощта на ръчен миксер разбийте заедно крема сиренето и маслото на средна скорост, докато се смесят добре и станат кремообразни. Добавете кленовия сироп и ванилията и разбъркайте, докато се смесят. Добавете захарта и разбъркайте добре.

Оставете канелените рулца да се охладят за 10 минути, след това разпределете глазурата отгоре и сервирайте топли. Съхранявайте охладените остатъци в херметически затворен контейнер до 2 дни.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay