Канелони с кайма

Паста с вкусна месна плънка

Канелони с кайма

Италианската кухня ни е позната със своите вариации на тема "паста". Печените канелони имат особен вкус и се привлекателен раздел в готварското изкуство от Ботуша. Ако все още не сте опитвали да сготвите нещо подобно, ние ще ви дадем начален тласък с тази лесна рецепта.

Необходими продукти за 4 порции:

250 г сухи канелони или 16 замразени кори за лазаня

500 г кайма

3 скилидки чесън, ситно нарязани

600 мл доматен сок или пасирани консервирани домати

200 г моцарела или настърган кашкавал

сол, зехтин, шарен пипер вкус

Начин на приготвяне:

В 2-3 с.л. загрят зехтин се запържва чесъна за няколко секунди, само колкото да се засили ароматът му. Слага се каймата и се разбърква с тел за разбиване, за да не стане на едри топчета. Подправя се със сол и шарен пипер на вкус.

Канелоните се напълват с месната плънка с помощта на чаена лъжичка. Ако се използват кори за лазаня, първо се размразяват, от по-късата страна се слага по лъжица от плънката и се завиват на пури. Подреждат се в правоъгълна тавичка, добре намаслена, и се заливат с доматения сок. Сокът трябва да ги покрива. Оставят се да постоят 20 мин.

Слагат се да се пекат в загрята фурна на 190° С за 30 - 40 минути, докато се зачервят и омекнат. Отгоре се подреждат резенчета моцарела или кашкавал и се запича още 10 минути.


сп. Меню 

22 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay