8 причини, поради които не ви се обаждат след интервю за работа

Ето защо работодателите не се обаждат

8 причини, поради които не ви се обаждат след интервю за работа

Едно е да не получите отговор от работодател, след като изпратите CV и мотивационно писмо, а съвсем друго е, когато не се обадят след проведено интервю за работа. Чакането на отговор е много стресиращо и започват въпросите и чуденето "Защо не се обаждат?" Косата ви не е изглеждала добре, не сте отговорили на някой въпрос както трябва и т.н. Спрете да се чудите. Обикновено работодателите не се обаждат отново, поради някоя от тези 8 причини:

1. Контактите ви са грешни или са ги загубили

За да сте по-сигурни, включете контактите си и в мотивационното писмо, без значение, че вече присъстват в CV-то. Възможно е документите ви да се разделят и по този начин контактите ви да бъдат загубени. Също така не забравяйте да проверите 2 пъти и-мейл адреса и телефона си, преди да изпратите документите си. Едва ли има по-небрежно нещо от предоставянето на грешна информация за връзка.

2. Бюджетът не е финализиран

Бюджетите на различни отдели диктуват колко могат да плащат за новите попълнения и дали изобщо е възможно да се наемат нови хора. Компаниите правят промени в бюджета по различно време и те обикновено зависят от вътрешното финансиране. Ако още не сте получили обаждане, причината може да е това, че отделът чака окончателния си бюджет.

3. Вие не продължавате комуникацията

Не очаквайте работодателят да направи първия ход след интервюто. Продължаването на комуникацията не е по желание. Това е задължителен процес, ако наистина искате тази позиция. Започването на комуникация след интервюто, дори ако това е само един мейл, с който да благодарите, ви откроява от останалите кандидати и може да бъде голям плюс.

4. Възползват се от времето, което имат

Ако вашата позиция е новосъздадена, работодателят може да не бърза да я запълни. Може би иска да види редица кандидати, преди да избере. Обърнете внимание на датата, на която позицията е била обявена, ако сте кандидатствали скоро след обявяването й, работодателят може да изчаква крайния срок за кандидатури, преди да избере.

5. В отпуск са

Тъжната истина е, че наемането на персонал зависи от сезона. HR-ите също излизат в отпуск и може да сте били на интервю точно преди човекът да излезе във ваканция. Забавянето на отговора може да се дължи на отпускарския сезон.

6. Няма достатъчно време

Не забравяйте, че наемането на персонал не е единственото задължение на човека, който ви е интервюирал. Освен това няколко човека участват във взимането на решения. Така че, ако има повече работа от обикновено през този период, изборът на нов служител не е главен приоритет.

7. Офертата за работа вече е предложена...

...на някой друг. Ако позицията вече е предложена на друг кандидат и работодателят чака потвърждение от него, няма как да се обади и на друг кандидат. Този процес може да отнеме време, ако другият кандидат още не е взел решение или преговаря за заплащането.

8. Позицията вече не съществува

Може да се случат сътресения във фирмата, например да реорганизират отделите и да премахнат позицията, за която сте кандидатствали.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay