Време е за смяна на работата ако...

Време е да си потърсите нова работа

Време е за смяна на работата ако...

Напълно наясно сме, че колкото и да ни се иска, не всички можем да бъдем рок звезди, филмови критици или да тестваме видео игри, но това съвсем не означава, че не трябва да се борим и да искаме повече от работата си. Ако не се чувствате добре и удовлетворени от нещата, с които се занимавате, значи е време да започнете да се оглеждате за нови възможности, защо не и за нова професионална реализация. Има причини, които просто не можете да подминете и ако разпознавате себе си в един или няколко от следните примерите, определено е настъпил моментът да предприемете необходимо за смяна на длъжностната характеристика.

 

Чувствате се нещастни

Колкото и песимистично да звучи, по света има милиони нещастни хора и поне още толкова причини да се чувстват по този начин. Ако работата ви изсмуква всичката радост от живота ви и ви прави нещастни значи е време да продължите. Работата не винаги е приятна и лесна и човек трябва да е способен да се справя с трудностите и неприятностите, но все пак всичко си има граница.

 

Ужасявате се само от мисълта да отидете на работа

Стига да имаха избор повечето хора биха предпочели да не ходят на работа всеки ден. Това е напълно нормално и напълно разбираемо, макар че ние сме от малкото щастливци, които обичат работата си. Ако си измисляте хиляди оправдания, за да не станете от леглото рано сутрин, значи не споделяте нашата съдба. Помислете си какво искате да промените.

 

Работата ви вреди на здравето

Ако работите с азбест или рентгенови лъчи работата ви със сигурност влияе върху здравословно ви състояние, но в случая нямаме това предвид. Това, че работите на бюро и нямате постоянен контакт с канцерогени по цял ден, не означава, че работата няма да окаже влияние на здравето ви. Хроничният стрес има негативен ефект върху цялостното състоянието на организма.

 

Работата ограбва мечтите ви

Ако осъзнаете, че сте се примирили с работа, която мразите, е време да се събудите. Може би точно сега не ви се търси друга работа или пък се притеснявате от условията на пазара на труда. Може би просто нямате смелостта да следвате мечтите си. Каквато и да е причината, променете я. Никога не се отказвайте от мечтите си. Не ви казваме да напуснете работа и да започнете да търсите нова. Отделете време и проучете възможностите си, а когато настъпи точният момент, направете голямата крачка.

 

Няма място за израстване

Всички се стремим да се усъвършенстваме или поне би трябвало да го правим. Личното израстване е нещо строго индивидуално и ако работата не ви дава възможността да станете по-добра и успешна личност, това е знак, че трябва да я смените. Ако чувствате, че позицията, на която сте в момента е тази, на която винаги ще останете, помислете за промяна.

 

Знаете, че тази работа не е за вас

Когато все още бяхте в гимназия и работехте в McDonald's или KFC знаехте, че това е временно. Когато обаче пристъпите в истинския живот вече работите, за да се издържате и прекарвате минимум 40 часа седмично правейки го. Ако знаете, че работата, която сте избрали не е правилна за вас трябва да предприемете действия. Може да ви отнеме години да намерите подходяща работа, но трябва да откриете какво ви прави щастливи.

 

Работата ви е несъвместима с ценностната ви система

Едно е да работите нещо, което не харесвате заради заплатата , но ако работата противоречи на ценностите и морала ви, вече е истински проблем. Работите в областта на финансите при положение, че материалното не е водещо за вас, може би не е най-доброто решение.

 

Чувствате, че работата ви е загуба на време

Времето е най-ценното нещо на света, защото няма как да бъде върнато. Истина е, че на всички ни се налага да работим и това отнема време, но ако работата за вас не е нищо друго освен средство да се издържате, това е знак, че трябва да я смените.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay