Задайте тези 7 въпроса на следващото интервю за работа

Те няма да го очакват

Задайте тези 7 въпроса на следващото интервю за работа

Има стандартни въпроси, които трябва да зададете на интервю за работа, има и такива, които трябва да избягвате. Важно е да попитате бъдещия си работодател за основните неща, но не ги отегчавайте с баналните въпроси, които всеки задава. Ето няколко идеи за по-оригинални въпроси, които ще поддържат както вашия интерес, така и този на работодателя. След като попитате тези неща, със сигурност ще ви запомнят.

  1. Кое ЕДНО качество трябва вашите служители задължително да притежават?

    Този прост въпрос предполага конкретен отговор от страна на работодателя. Това е страхотен начин да разберете какво търсят в един човек и дали вие сте този човек. Например ако имате умения за работа в екип, а компанията търси човек, който да работи самостоятелно, ще разберете, че това не е подходящата работа за вас.

  2. Как компанията дефинира и измерва успеха?

    Работодателите харесват хора, които имат професионални цели и ще са впечатлени от това, че искате да постигнете нещо, заедно с компанията. Като искате подробности за това как те оценяват успеха, показвате, че искате да постигнете успехи в работата си.

  3. Каква е културата на компанията?

    Културата на компанията е от съществено значение. Ще направи добро впечатление, че се интересувате от отношенията във фирмата и атмосферата в офиса. Това, че се интересувате от тези неща показва, че работата в екип е важна за вас.

  4. Защо Ви харесва да работите тук?

    Информацията за компанията от първа ръка е най-достоверна, така че попитайте интервюиращия. Това е допустим начин да разберете каква е ситуацията във фирмата, без да прекрачвате границата. Този въпрос дава възможност на работодателя да поговори малко за себе си и също така да получите повече информация за позицията, за да можете да прецените дали е подходяща за вас.

  5. "Как мога да бъда полезен на екипа?"

    Вместо да попитате "Какво се очаква от мен?", перифразирайте въпроса, показвайки интереса си към компанията и бъдещия си екип. Попитайте какво представлява позицията, която ще заемате и обяснете как виждате себе си на тази позиция.

  6. Попитайте за ЕДНО предизвикателство, което върви ръка за ръка с тази длъжност.

    Конкретните въпроси са в полза и на вас и на работодателя. Това позволява на интервюиращия да се фокусира върху въпроса и да даде точен и ясен отговор. Така ще разберете точно какво ще се очаква от вас и ще добиете ясна представа за длъжността.

  7. Попитайте за един забавен факт за компанията.

    В зависимост от позицията, за която кандидатствате. интервюто може е прекалено сухо. Без прекалено много да се ровите в лична информация, можете да разведрите атмосферата като попитате за един забавен факт за компанията. Това дава почивка на интервюиращия от скучните еднообразни въпроси.

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

3 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay