Защо няма повече жени лидери според оперативния директор на Facebook

Отблизо: Шерил Сандбърг

Защо няма повече жени лидери според оперативния директор на Facebook

Оперативният директор на социалната мрежа Facebook Шерил Сандбърг отправя своето силно послание към всички жени, които искат да стигнат до офиса на шефа и да се настанят в удобния му стол. Сандбърг е една от най-успелите жени в световен план, втора в йерархията на социалната мрежа - гигант.

 

Според нея жените непрекъснато се подценяват. Мъжете, свързват успеха със себе си, а жените са по-склонни да търсят странични фактори като определящи за постиженията им. 57% от мъжете преговарят за първата си заплата веднага след като са завършили образованието си, докато това правят само 7% от жените.

 

Оперативният директор на Facebook смята, че жените никога не трябва да се страхуват да заемат мястото си на масата за преговори. В професионалния си опит често вижда как жени, утвърдени професионалисти, не смеят да седнат до мъжете.

 

Изключително важно е жената да превърне мъжа до себе си в истински партньор, който да й помага със задълженията, тъй като на представителките на нежния пол им се налага да изпълняват не една, а три професии - на добрата майка, отличната домакиня и професионалистът в службата.

 

Желанието за брак и за деца не означава задължително напускане на работа или край на издигането в служебната йерархия, смята Сандбърг . Жените не трябва да се отказват от мечтите си както в професионален, така и в личен план. За съжаление обаче действителността показва друго - ако 2/3 от мъжете, заемащи мениджърски постове, имат деца и са семейни, то това важи едва за 1/3 от жените.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 01.04.2013|14:05
Тази жена издаде книга в която има много силни и мотивиращи за жените слова. Похвално е че иска да даде кураж жените по света да бъдат по самоуверени и да преследват мечтите си до край.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay