9 приказни филма, които всяко пораснало момиче трябва да гледа

Всяка една от вас е принцеса!

9 приказни филма, които всяко пораснало момиче трябва да гледа

Филмите за принцеси винаги ще бъдат актуални. Коя от вас не иска да гледа разкази за вълшебни светове, балове и невероятни рокли? Подобни филми са истории за любовта във всичките ѝ проявления, те ни показват триумфа на доброто над злото и ни предлагат малко бягство от реалността.

Ако все още мечтаете да сте принцеса, грабвайте пуканките и се настанете удобно. Вижте нашите 9 предложения за най-добри филми с главен герой - принцесата!

1. "Замръзналото кралство" (2013)
Хитовата анимация е вдъхновяващ разказ за обичта и смелостта. Тя ни показва, че невинаги имаме нужда от принц, за да бъдем спасени. Филм, който е чудесен за забавление на малките, но ще стопли сърцата  и на големите.

2. "Принцесата булка" (1987)
Американската  романтична комедия, превърнала се в класика. Базира се на едноименния роман на Уилям Голдман от 1973 година. Филмът е смесица от комедия, фантазия, романс и приключения. Изпълнен е с десетки запомнящи се реплики и актьори, които навярно сме забравили.

3. "Дневниците на принцесата" (2001)
Представете си да разберете от нищото, че сте принцеса (макар и на много малка държава). Точно това се случва с героинята на Ан Хатауей в лентата, която е  изпълнена със смях и нелепи ситуации. Виждаме как грозното патенце се превръща в красив лебед. Ако сте в настроение за осъвременена версия на Пепеляшка, това е вашият филм.

4. "Покахонтас" (1995)
Анимацията може да не е много точна исторически, но това не се и изисква от филм за принцеси. Историята ѝ е пленителна и силна. Показва как едно момиче може да се грижи само за себе си и колко важна е за нея свободата.

5. "Младата Виктория" (2009)
Този филм представя живота на една истинска принцеса. Британската кралица Виктория често е описвана като мрачна фигура, но всъщност е била жизнерадостна млада дама, която се е наслаждавала на любовта. Лентата разкрива детайли от живота ѝ преди да стане кралица. Ключово значение във филма има романтичната връзка между нея и Алберт фон Сакс-Кобург-Гота.

6. "Елизабет" (2007)
Това е още един филм, който разказва историята на реална личност. Елизабет Тюдор е имала изключително драматично детство. Тя е само на 25 години, когато се възкачва на трона и става най-великият английски владетел. История за заговори, предателства и страст - обичайните дворцови занимания по онова време.


7. "Принцесата и жабокът" (2009)
Винаги може да разчитате на Дисни за качествени приказни филми. Тази анимация е осъвременена версия на класическата  приказа за принцесата, която целува жаби, но… има една неочаквана завръзка!

8. "Смело сърце" (2012)
Ако предпочитате принцесите да бъдат екшън героини, то тази анимация е точно за вас. Принцеса Мерида има буйни рижави къдрици и още по-буен характер. Тя не чака принца на бял кон, а стреля с лък и свободно препуска с коня си. Филмчето разбива стереотипите за пасивната принцеса и разказва истории за храброст, беди и обич.

9. "Пепеляшка" (2015)
Няма как да пропуснем най-обичаната приказка и най-харесваната принцеса. Анимационната версия е абсолютна класика, но най-новият игрален филм по едноименната приказка е също толкова вдъхновяващ и вълшебен. Чрез нея можете да си припомните историята за премеждията на Пепеляшка, нейната фея кръстница и така мечтаната кристална пантофка.

Ако искате да ви препоръчваме още хубави филми, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

 
30 6
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay