Как Дакота Джонсън се е подготвяла за "50 нюанса освободени"

Как Дакота Джонсън се е подготвяла за "50 нюанса освободени"

Как бихте подготвили тялото си за снимки, в продължение на 5 месеца и то предимно на голи, секс сцени? Повечето жени дори не са се замисляли. Но на 28-годишната Дакота й се налага. Ето как се е подготвила тя за ролята си на Анастейжа в "50 нюанса освободени". 

1. Тя тренира през 2016 г. за филма през 2018 г. Петдесет нюанса по-тъмно (излезе през февруари 2017 г.) и Петдесет нюанса освободени са заснети едновременно през февруари 2016 г. Пет месеца, по пет дни в седмицата е имало снимки във Ванкувър, а снимките завършват с две седмици във Франция. 

2. Използвала е същия треньор като Джесика Алба. Докато се намира във Ванкувър, Дакота работи с личната треньорка Рамона Браганза, основателка на 3-2-1 Fitness Training Method. Първият знаменит клиент на Рамона е Джесика Алба, която започва работа с Рамона на 17-годишна възраст. През годините Рамона обучава и Холи Бери, Аманда Сийфрид, Ан Хатауей и Кейт Бекинсейл.

3. Дакота се променя много малко, за да играе Ана. "Макар че работихме върху изграждането на раменете й, повдигането на дупето и оформянето на корема, главната цел беше да я накараме да се движи 30 минути на ден", казва Рамона.

4.  Дакота тренира около пет дни в седмицата в продължение на 30 до 60 минути. "През първите няколко месеца на снимките ние тренирахме по-агресивно, но по-късно минахме само на 30 минути на ден", казва Рамона.

5. Дакота практикува различни спортове. Когато се правят еднотипни упражнения в дълъг период от време, започва да се трупа мускулна маса. Това обаче  е тяхната цел, затова Дакота тренира по различни начини. По време на типичната тренировка, Дакота се загрява за 5 до 10 минути на бягаща пътечка, прави три последователни упражнения, след което отново кардио. Рамона използва движения, вдъхновени от танци, пилатес, кикбокс и йога. 

6. Тежестта на глезените играе ключова роля в тренировката на Дакота. "По време на повечето тренировки, ние направихме много движения в легнало положение, носейки тежести на глезените, за да повишим интензивността", казва Рамона. Те използват и леки дъмбели, освен телесното тегло. 

7. Тя тренира в специално ремарке. Това специално ремарке е с дължина повече от 15 метра, то е наето от продуцентите, за да може актьорите да тренират на място. 

8. Въпреки че Дакота и Джейми Дорнан не тренират заедно, те тренират на едно и също място, с един и същи треньор. 

9. Имало е специална услуга за хранене, която доставя храната на снимачната площадка. Дакота е яла предимно месо, киноа и зеленчуци, както и пресни сокове.

10. Дакота говори много малко по време на тренировките. Макар че много хора се отпускат пред личните си треньори, това не е така за Дакота, докато работи с Рамона. "Тя е много затворена и аз уважавам това, затова говорихме съвсем малко", казва Рамона за актрисата. "Въпреки че това беше тежък филм, тя не се оплакваше.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay