Фестивал за документално кино се бори със заблудите около 2012-та

"Един нов свят" отвъд страха от 2012-та

Фестивал за документално кино се бори със заблудите около 2012-та

На фона на все по-притеснителните международни новини и апокалиптичните предсказания за край на света, група млади доброволци вярват, че могат да взривят всички заблуди за живота ни и за 2012 година. Това са организаторите на фестивала за документално кино и личностно развитие "Един нов свят", който ще представи на зрителите уникални за България филми, по време на тазгодишното си издание, което ще се проведе от 8 до 18 април в София.

 

Целта е да се разсеят всички заблуди за живота и "феномена" 2012 г. Според организаторите, дори и предсказанията за глобални трансформации да се окажат истина, хората могат, а и трябва, да променят живота си на физическо и духовно ниво. По този начин те ще възстановят изгубената връзка с планетата.

 

Началото на "Един нов свят" ще бъде дадено с филма "2012: време за промяна". Той ще се прожектира на 8 април от 19:00 ч. е Евро Синема. Режисьор е бразилецът Хоао Аморим, а пред камерата ще видим Стинг, Дейвид Линч, Елън Пейдж, Станислав Гроф и др. Във филма ще бъде обсъдена кризата, в която всички се намираме, но ще бъдат предложени и алтернативи за преодоляването ѝ.


Освен това заглавие гостите на фестивала ще могат да видят още "10 въпроса до Далай Лама", "Пророчеството на инките", "Бъдещето като проект", "Zeitgeist 3 Moving Forward", "Храна ООД" и др. В програмата има българско участие - филмът на Юлия Кънчева "For Sale" и няколко късометражни, сред които "Цветът на усмивките" и "Вяра". Съпътстващо събитиe на фестивала е гостуването на рейки мастер Сунити Мария Хурадо от Испания.


"Един нов свят" се провежда с финансовата подкрепа на Национален филмов център и е организиран от доброволци. Всички прожекции ще бъдат в салона на Евро Синема на бул. "Александър Стамболийски" 17, а билетите са с цена 6 лв.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay