Днес, 08.08.2016 г., илиза романът "Пролетта на варварите"

Автор е Йонас Люшер

Днес, 08.08.2016 г., илиза романът "Пролетта на варварите"

Напрегнато действие, незабравими картини, изтънчен език и блестящо чувство за хумор отличават тази книга, която се цели право в проблемите на съвременното общество. Книгата вече е във всички добри книжарници в страната. Издателството е Colibri. 

Книгата ни запознава с видния швейцарски индустриалец Прайзинг по време на командировка в Тунис, където е поканен да прекара една седмица с дъщерята на местен гангстер. След като поема ангажимент да я придружи на сватба в луксозен курорт в пустинята, който някога е бил берберски оазис, Прайзинг се запознава с няколко юпита от лондонското сити. Докато булката изминава разстоянието до "олтара”, възседнала камила, никой не подозира, че глобалната финансова система е на ръба на колапс. Като швейцарец Прайзинг не споделя общата трагедия, но получава своя урок за това колко крехка е защитната броня на съвременната цивилизация. Йонас Люшер е създал брилянтна сатира, един злободневен, необикновен текст, който се концентрира върху културния сблъсък между "елитния” свят на финансите и ценностната система на Магреб.

Писателят Йонас Люшер е роден през 1976 г. в Швейцария, понастоящем живее в Мюнхен. Като автор той нашумя още с дебютната си творба – новелата "Пролетта на варварите", номинирана за Германската награда за най-добра книга за годината, както и за Швейцарската награда за най-добра книга. Творбата е удостоена с литературното отличие "Франц Хесел", с наградата за литература на кантон Берн, с Баварската награда за подпомагане на изкуството и с литературната награда "Ханс Фалада", която е на стойност 10 000 евро.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay