За силата на детското въображение – „Торта в небето“ от класика Джани Родари

Обичан от всички роман от класика на детската литература Джани Родарив нов превод ис илюстрациите на италианската художничка Киара Балиони!

За силата на детското въображение – „Торта в небето“ от класика Джани Родари

По книжарниците вече можете да откриете илюстрованото издание "Торта в небето"– обичания роман от италианския майстор на приказките Джани Родари ("Аталанта", "Приказки на пишеща машина","Джелсомино в Странатаналъжците", "Граматиканафантазията", "Приказкиколкотоусмивка", "ЛюбимиколедниисторииотДжаниРодари", "Фантастичнатагондола").

Всеизвестна истина е, че всички пътища водят към Рим... дори тези на извънземните!

За силата на детското въображение – „Торта в небето“ от класика Джани Родари

В една най-обикновена пролетна утрин, в най-обикновен краен квартал на Рим, над главите на най-обикновени хора се появява неидентифициран летящ обект. Той е голям и кръгъл и съвсем очевидно летяща чиния! Нещото прилича на голяма черна дупка в небето, а около него свети небесносин ореол.

"Марсианците, марсианците!" – чуват се уплашени слухове. "Не, това е краят на света!" – твърдят други.

Възрастните направо ще се побъркат. Улиците се пълнят със стълпотворение от хора – двама мъдри професори, които знаят всичко на света, пристигат, за да разрешат загадката на извънземните. Цял взвод войници, полицаи и пожарникари са готови да се намесят, ако нещата излязат извън контрол. Истински генерал също пристига на място, за да командва военната операция.

Но както в повечето случаи, възрастните са безсилни пред лицето на подобни предизвикателства! Само двете деца Паоло и Рита могат да стигнат до дъното на летящата мистерия... която се оказва нещо далеч по-неочаквано (и сладко!), отколкото някой си е представял.

С чудесните илюстрации на италианската художничка Киара Балиони "Торта в небето" е специално издание на този знаков роман. Необятната фантазия на Родари за пореден път ни разкрива пъстрия неочакван свят, който живее в главата на всяко дете... стига само да повярва в силата на собственото си въображение.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay